Nieuws

Speelschema WK Darts 2024 dag 1: met Nederlander en Michael Smith

Koen van Ekeren - 15 december 2023, 00:04

Eindelijk is het zover: het WK Darts 2024 gaat vanavond van start in het iconische Ally Pally in Londen! Op de eerste dag zijn er vier wedstrijden, waaronder een Nederlander en titelverdediger Michael Smith. Bekijk het WK Darts-speelschema van vrijdag 15 december hieronder.

WK Darts: speelschema vrijdag 15 december

Het toernooi begint vanavond om 20:00 uur. Vier wedstrijden staan er op het programma (3x eerste ronde, 1x tweede ronde). Alle wedstrijden worden in een best of 5 sets gespeeld. Dit betekent dat 3 sets volstaan om naar de volgende ronde te gaan.

Traditiegetrouw speelt de regerend wereldkampioen op de openingsavonds van het WK Darts, en dus zien we vanavond Michael Smith aan de oche verschijnen. Hij is een geplaatste speler (dat zijn alle spelers uit de top 16 van de PDC Order of Merit) en mag daardoor de eerste ronde overslaan.

Bekijk het speelschema voor vanavond hieronder.


Warning: Undefined variable $tournament in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 5

Warning: Undefined variable $day in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 6

WK Darts 2024

legs
avg.
ronde
Laatste 96
Laatste 96
Laatste 96
Laatste 64

Smith speelt tegen Kevin Doets of Stowe Buntz, die het bal vanavond openen. De 25-jarige Doets is de eerste van de twaalf Nederlanders die tijdens het PDC World Championship in actie komt. Hij maakt zijn debuut op het prestigieuze toernooi. Zijn tegenstander is de flamboyante Amerikaan Stowe Buntz, die recentelijk veel aandacht trok in de dartswereld. Buntz maakte indruk tijdens de Grand Slam of Darts 2023, waar hij tijdens zijn televisiedebuut won van Peter Wright en uiteindelijk tot de kwartfinales reikte.

Rond 21:00 uur treffen Cameron Menzies uit Schotland en Rusty-Jake Rodriguez uit Oostenrijk elkaar, twee darters die op papier weinig voor elkaar onderdoen. Daarna is het de beurt aan Simon Whitlock; hij neemt voor de 16e (!) keer deel aan het WK. The Wizard lijkt zijn beste tijd te hebben gehad en is afgegleden naar de 40e plek op de wereldranglijst. Toch maakt de Australiër een goede kans om een ronde verder te komen. Hij speelt tegen Paolo Nebrida, een relatief onbekende darter uit de Filipijnen.

Bekijk ook de WK Darts 2024 bracket voor het toernooischema.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *