Zoeken Inloggen/Aanmelden 0
0

Darts live kijken? Zo volg je het via livestream, of op tv

darts livestream

Wil je live naar darts kijken? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via tv, of een (gratis) darts livestream. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

Darts live kijken via tv

In Nederland waren PDC-toernooien jarenlang te zien bij RTL 7, maar sinds 2022 zijn de uitzendrechten in handen van Viaplay. Om wedstrijden van darts live te kijken heb je een abonnement nodig op Viaplay. Dit kost 15,99 euro per maand. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Neem je een abonnement voor een jaar, dan ontvang je 34 procent korting en betaal je 10,49 per maand. Dit abonnement kun je wel pas na een jaar opzeggen.

In België zijn alle wedstrijden van het live op tv bij VTM 2. Je hebt daar dus geen abonnement nodig op een betaalzender.

Darts live volgen via gratis darts livestream

Alle tv-toernooien van de PDC, zoals de Premier League Darts, volg je in Nederland via een livestream van Viaplay. De streamingdienst heeft een app die aanwezig is bij de meeste moderne televisies. ook vind je de Viaplay-app bij de mediaspelers Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV. Zo bekijk je darts op je televisie. Chromecast-ondersteuning is aanwezig, dus je kunt het beeld ook via je smartphone streamen naar de televisie. Met Viaplay bekijk je maximaal 2 streams tegelijk, dus je kunt ervoor kiezen om een Viaplay-account met iemand te delen.

Woon je in België, dan gebruik je de VTM GO-app voor een gratis darts livestream op je smartphone of tablet. Ook is het toernooi te volgen via een livestream van de dartsbond: PDC TV. Hier heb je een abonnement voor nodig: dit kost zo’n 6 euro per maand, of 60 euro per jaar. Nederland zijn de grote toernooien niet via PDC TV te volgen, omdat de uitzendrechten daar volledig in handen zijn van Viaplay.

Wanneer is het er darts op tv?

Vanaf 2 februari is er wekelijks darts op tv. Iedere donderdagavond wordt er een speelronde afgewerkt van de Premier League Darts. In totaal zijn er 16 speelrondes, met 8 deelnemers. In Nederland bekijk je de wedstrijden bij Viaplay, in België wordt alles uitgezonden door VTM. In dit artikel vind je het Premier League Darts programma van speelronde 1.

DatumToernooiTijdZenderLivestream
2 februariPremier League (1)20:00VTM 2Viaplay (NL)
9 februariPremier League (2)20:00VTM 2Viaplay (NL)
16 februariPremier League (3)20:00VTM 2Viaplay (NL)
23 februariPremier League (4)20:00VTM 2Viaplay (NL)
2 maartPremier League (5)20:00VTM 2Viaplay (NL)
3 maartUK Open20:00VTM 2Viaplay (NL)
3 maartUK Open20:00VTM 2Viaplay (NL)
3 maartUK Open20:00VTM 2Viaplay (NL)

Progamma PDC Darts in 2023

PDC Tour Card

Ben je benieuwd naar de volledige PDC-kalender van dit jaar? Neem een kijkje naar het PDC Darts Programma van 2023.