Darts live kijken? Zo volg je het via livestream, of op tv

Wil je live naar darts kijken? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via tv, of een (gratis) darts livestream. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

Waar kun je darts kijken?

In Nederland zijn de uitzendrechten in handen van Viaplay (en dus niet meer RTL 7). Viaplay kost momenteel 15,99 euro per maand. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Neem je een abonnement voor een jaar, dan ontvang je 34 procent korting en betaal je 13,99 euro per maand. Dit abonnement kun je wel pas na een jaar opzeggen.

In België zijn alle darts wedstrijden live op tv bij VTM 2 en de VTM GO-app. Je hebt daar dus geen abonnement nodig op een betaalzender.

Wanneer is het er darts op tv?

Op 26 mei strijkt het PDC-circus voor de European Tour neer in Duitsland. Van 26 tot en met 28 mei wordt in het Duitse Sindelfingen de European Darts Grand Prix 2023 gehouden. In Nederland bekijk je het evenement bij de streamingdienst Viaplay. In België wordt het toernooi helaas niet uitgezonden op VTM 2. Wel is het toernooi te volgen via een stream van PDC TV, maar hier heb je een abonnement voor nodig.

Begin jun is er een darts toernooi in de New York: de US Darts Masters 2023. Het toernooi is onderdeel van de World Series of Darts en wordt in Nederland uitgezonden bij Viaplay. In België is het evenement alleen te zien bij Viaplay.

DatumToernooiTijdZenderLivestream
27 meiEuropean Darts Grand Prix13:00Viaplay 🇳🇱
27 meiEuropean Darts Grand Prix20:00Viaplay 🇳🇱
28 meiEuropean Darts Grand Prix13:00Viaplay 🇳🇱
28 meiEuropean Darts Grand Prix20:00Viaplay 🇳🇱
2 juniUS Darts Masters 2023Viaplay 🇳🇱
3 juniUS Darts Masters 2023Viaplay 🇳🇱
4 juniUS Darts Masters 2023Viaplay 🇳🇱

In het artikel over darts vandaag zie je welke wedstrijden deze dag op het programma staan.

Darts live volgen via gratis darts livestream

Alle tv-toernooien van de PDC, zoals de Premier League Darts, volg je in Nederland via een livestream van Viaplay. De streamingdienst heeft een app die aanwezig is bij de meeste moderne televisies. ook vind je de Viaplay-app bij de mediaspelers Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV. Zo bekijk je darts op je televisie. Chromecast-ondersteuning is aanwezig, dus je kunt het beeld ook via je smartphone streamen naar de televisie. Met Viaplay bekijk je maximaal 2 streams tegelijk, dus je kunt ervoor kiezen om een Viaplay-account met iemand te delen.

Woon je in België, dan gebruik je de VTM GO-app voor een gratis darts livestream op je smartphone of tablet. Niet alle toernooien worden daar uitgezonden, zoals de Euro Tour-evenementen (behalve die in Wieze). In dat geval kun je darts volgen via een livestream van de dartsbond: PDC TV. Hier heb je een abonnement voor nodig: dit kost zo’n 6 euro per maand, of 60 euro per jaar.

Nederland zijn de grote darts toernooien niet via PDC TV te volgen, omdat de uitzendrechten daar volledig in handen zijn van Viaplay.

Progamma PDC Darts in 2023

PDC Tour Card

Ben je benieuwd naar de volledige PDC-kalender van dit jaar? Neem een kijkje naar het PDC Darts Programma van 2023.