Algemeen

World Matchplay live kijken? Zo volg je het via een livestream

Koen van Ekeren - 12 juli 2024, 20:43

Wil je live naar de World Matchplay kijken? Het kijken naar darts kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via tv, of een (gratis) darts livestream. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

Waar kun je de World Matchplay 2024 kijken?

In Nederland zijn de uitzendrechten voor darts in handen van Viaplay, waaronder die van de World Matchplay. Zij zenden alle televisietoernooien van de PDC live uit. Een abonnement kost 17,99 euro per maand en is maandelijks opzegbaar.

Af en toe is darts weer te zien op het openbare net. De zender SBS9 is omgedoopt tot Viaplay, waar naast Formule 1 en voetbal (Premier League en Bundesliga) ook soms darts wordt uitgezonden. Dat geldt ook voor de eerste dagen van de World Matchplay, want van zaterdag tot en met maandag is alles van de World Matchplay live te zien op de gratis zender Viaplay TV.

In België zijn alle grote televisietoernooien live op tv bij VTM 2 en de VTM GO-app. Je hebt daar dus geen abonnement nodig op een betaalzender. De Euro Tour is echter niet te zien op VTM. Wel kun je kijken via PDC.TV, de (betaalde) livestream van de dartsbond.

Wanneer is er darts op tv?

De World Matchplay wordt in Nederland (gedeeltelijk) live uitgezonden op het openbare net. Van zaterdag tot en met maandag zijn alle wedstrijden gratis te zien op Viaplay TV (voorheen SBS9). Vanaf dinsdag kun je de World Matchplay alleen zien bij de betaalde streamingdienst Viaplay. In België is alles van de World Matchplay live te zien op VTM 2.

Omdat Engeland in de finale van het EK voetbal staat, is de sessie van zondagavond vervroegd. Die begint al om 17:30 uur. Bekijk het uitzendschema hieronder.

DatumToernooiTijdZenderLivestream
13 juliWorld Matchplay20:30VTM 2 🇧🇪, Viaplay TV 🇳🇱Viaplay 🇳🇱
14 juliWorld Matchplay13:00VTM 2 🇧🇪, Viaplay TV 🇳🇱Viaplay 🇳🇱
14 juliWorld Matchplay17:30VTM 2 🇧🇪, Viaplay TV 🇳🇱Viaplay 🇳🇱
15 juliWorld Matchplay20:00VTM 2 🇧🇪, Viaplay TV 🇳🇱Viaplay 🇳🇱
16 juliWorld Matchplay20:00VTM 2 🇧🇪Viaplay 🇳🇱
17 juliWorld Matchplay20:00VTM 2 🇧🇪Viaplay 🇳🇱
18 juliWorld Matchplay21:00VTM 2 🇧🇪Viaplay 🇳🇱
19 juliWorld Matchplay21:00VTM 2 🇧🇪Viaplay 🇳🇱
20 juliWorld Matchplay21:00VTM 2 🇧🇪Viaplay 🇳🇱
21 juliWorld Matchplay21:00VTM 2 🇧🇪Viaplay 🇳🇱

In het artikel over darts vandaag zie je welke wedstrijden deze dag op het programma staan.

Darts live volgen via gratis livestream

Alle tv-toernooien van de PDC, zoals de World Matchplay en de European Tour volg je in Nederland via een livestream van Viaplay. De streamingdienst heeft een app die aanwezig is bij de meeste moderne televisies. ook vind je de Viaplay-app bij de mediaspelers Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV. Zo bekijk je darts op je televisie. Chromecast-ondersteuning is aanwezig, dus je kunt het beeld ook via je smartphone streamen naar de televisie. Met Viaplay bekijk je maximaal 2 streams tegelijk, dus je kunt ervoor kiezen om een Viaplay-account met iemand te delen.

Woon je in België, dan gebruik je de VTM GO-app voor een gratis darts livestream op je smartphone of tablet. Niet alle toernooien worden daar uitgezonden, zoals de Euro Tour-evenementen (behalve die in Wieze). In dat geval kun je darts volgen via een livestream van de dartsbond: PDC TV. Hier heb je een abonnement voor nodig: dit kost zo’n 6 euro per maand, of 60 euro per jaar.

Nederland zijn de grote darts toernooien niet via PDC TV te volgen, omdat de uitzendrechten daar volledig in handen zijn van Viaplay.

Alle PDC Darts toernooien in 2024

PDC Tour Card

Ben je benieuwd naar de volledige PDC-kalender van dit jaar? Neem een kijkje naar alle PDC Darts toernooien van 2024.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Goede avond,
Ik vind het dartrn leuk om te kijken er is voor mij verder nits op TV ik ben 87 dat kan ik niet missen van mijn a.o.wtje heb geen extra pensioen dus is het voor mij alleen plaatjes kijken.🤫nog een fijne avond.ik zit niet zielig te doen hoor de waarheid.

Nog meer voor tv betalen. Wij willen darts kijken. Rot op via play!!! Pdc schop die vuile klootzakken de deur uit! Geef ons het darten terug!! Publiceer gerust mijn naam in deze! Er zijn heel veel mensen met mij eens!!

Doe darten weer naar rtl7 dan kan de meeste mensen kijken Nu alleen achter betaal zender nu alleen bij VIAPLEEEEEE 👎👎👎 te zien

Zo ontzettend jammer, het is een soort van traditie geworden om dit te kijken rond de feestdagen. Helaas voor mij ook geen Viaplay…zo jammer!.

Schandalig dat het darten niet meer te zien is op TV.
Dat vplay is de grootste zooi wat ooit is gekomen. Kun je op je telefoon gaan kijken niet een live uitzending op tv.
Hoop dat alle abonnementen opgezegd worden en ze failliet gaan. Ik heb vplay opgezegd dit moet massaal gebeuren.

Viaplay is Via de Plee, je betaald een godsvermogen tegenwoordig om TV te kijken, maar zolang er mensen zijn die betalen blijft het bestaan

Het wordt tijd dat men eens rekening houd met de ouderen die minder te besteden hebben en met de minder bedeelden in deze maatschappij. Zij worden door deze torenhoge prijzen buiten de maatschappij gehouden, terwijl ook zij er juist vroeger veel plezier aan beleefden.

Door het darten alleen nog beschikbaar te maken via Viaplay wordt de populariteit van de sport voor het grote publiek binnen een paar jaar tijd weer afgebroken. Zo jammer voor de liefhebbers…

Onbegrijpelijk dat we met dat viaplay opgescheept zitten,waardeloze gevoeloze zender waar alles alleen om geld draait.
Het zou fijn zijn als er nog meer opzeggingen kwamen,wij hebben terwijl Max nog op het podium stond gelijk opgezegd.
Verdomme honderdduizenden mensen is het plezier afgenomen,smerige geldwolven begrijpen er helemaal niets van

wil je kijken moet je weer viaplay nemen, die losers worden steeds duurder.
MAAR niet alleen darten tegenwoordig achter betaalzenders maar ook ned voetbal, formule 1 duits voetbal, engels voetbal NBA, NFL, NCAA ja de duffe sporten zijn openbaar; hockey korfbal

Ik keek ook altijd zo rond oud en nieuw, ook al omdat er verder niet zoveel op tv is. Het hoorde een beetje bij de sfeer van de jaarwisseling.Maar goed, volgend jaar wel weer op gewone televisie, want viaplay trekt de stekker er uit.

WK darts was elk jaar een traditie om te kijken aan het einde van het jaar. Genieten geblazen. Nu volledig de das omgedaan door Viaplee met dure abonnementen 🙁 Voor mij met klein inkomen helaas geen darts meer. De rijken hebben de privileges voor de armen blijft er steeds minder over, jammer dat sport daar door de geldwolven nu ook bij hoort en weg valt voor de liefhebbers, schandalig!

Hallo alle dartfans, we kunnen nu allemaal wel gaan klagen maar het helpt voor nu toch niets meer. Het is idd te hopen dat viaplee er mee stopt en dat wij allen in 2024 weer darts kunnen bekijken op rtl 7.(o.i.d.) ALS HET MAAR WEER TERUG KOMT OP TV!!!!

Jammer dat darts niet meer bij RTL7 zit, daardoor kunnen minima niet meer kijken dus doe er wat aan dat het terug komt, iedere liefhebber wil gerust 4€/jaar belasting betalen dus miljoenen inkomst en de darters weer blij

Belachelijk …. Sport is toch voor iedereen? Dit soort acties zijn niet goed! Voor veel mensen is een abo op een betaalzender te duur. Zeker in deze tijd, waarin iedere cent omgedraaid moet worden, om al je rekeningen te betalen. Over tweedeling in de maatschappij gesproken …. Pffffft. Treurig:(

ik woon gelukkig in België en kijk dus gratis naar VTM 2 of online via VTM Go, allemaal samen naar België verhuizen 🙂

RTL neemt alle sport weg bij de publieke omroep omdat ze er veel mee kunnen verdienen; in alle landen doen de commerciële omroepen dat want normaal gesproken hadden we het in elk geval via de BBC kunnen zien! Dus RTL is eigenlijk een Viaplay. En de Mol schijnt ook al geïnteresseerd te zijn in meer sport op zijn zenders: geld geld nog meer geld natuurlijk!

Zo jammer dat je weer apart abonnement moet nemen voor (finale) darts. Graag weer terug naar RTL7. Tv-abonnement wordt steeds duurder, je krijgt er steeds minder interessante uitzendingen voor en meer reclame. Help RTL7, neem het weer terug of andere normale zender in basis abonnement! Vanavond balen dus!

Dat kut viaplay heeft heel veel kapot gemaakt en ik weiger dan ook om te betalen om alleen darten en F1 te kunnen kijken!
Zo jammer dat RTL7 en Ziggo het niet meer uitzenden!
Hiermee zijn ze ook heeeeel veel klanten kwijt geraakt trouwens….

Ik vind het schandalig dat dit allemaal zomaar kan, als ik kijk waar je voortaan allemaal extra voor moet betalen er is bijna geen sport meer waar je geen abonnement meer voor nodig hebt, laat voor mij het luister en kijkgeld maar weer terug komen, zodat je weer voor een bedrag alles op tv kan bekijken, zowel publieke als comerciele zenders, wat nu gebeurt is gewoon klasse justitie, waardoor de mensen met een lager inkomen overal van buiten worden gesloten, Nederland gaat helemaal naar de klote op deze manier.

Viaplay ga alsjeblieft weg!!!!!! Altijd met veel plezier naar Darts en Formule 1 gekeken. Was een heerlijke ontspanning. En nu…………alles wordt ons afgenomen door een bedrijf dat alleen maar op geld belust is en niet de wensen van het publiek belangrijk vindt. Je dacht toch zeker niet dat ik zo een duur abonnement ga aanschaffen, heb AOW en daar kan dit echt niet van betaald worden, we betalen al genoeg aan een abonnement bij een provider om gewone tv te kijken en hebben geen geld meer voor al die extra abonnementen. TERUG MET DARTS EN FORMULE 1 en ga weg viaplay. ik hoop dat eigenlijk alle mensen hun abonnement gaan opzeggen ook de mensen die het wel kunnen betalen.

Jammer,jammer,heel veel aan huis gebonden mensen,met weinig te besteden,
genoten allemaal van het darten,het is nu alleen nog voor de rijken,als ze moeten kiezen tussen een keer vlees in de week,of via play dan is de keuze snel gemaakt,
zoveel eenzame mensen,genoten hier zo van,geef hen het darten alstublieft terug.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *