World Series of Darts: de toernooien van 2024

De World Series of Darts is een serie darttoernooien, georganiseerd door de PDC. De grote namen uit het darten nemen het op tegen toonaangevende lokale sterren. In 2024 telt de World Series of Darts acht toernooien. Het eerstvolgende evenement is de Dutch Darts Masters in Den Bosch.

World Series of Darts 2024 programma

DatumToernooiPlaats
18-19 januariBahrain Darts MastersSakhir
26-27 januariDutch Darts MastersDen Bosch
31 mei – 2 juniUS Darts MastersNew York
7-8 juniNordic Darts MastersKopenhagen
14-15 juniPoland Darts MastersGliwice
9-10 augustusAustralian Darts MastersWollongong
16-17 augustusNew Zealand Darts MastersHamilton
13-15 septemberWorld Series of Darts FinalsAmsterdam

Wat is de World Series of Darts?

De World Series of Darts is een serie darttoernooien dat is opgezet om de sport over de hele wereld populairder te maken. De zeven toernooien worden in 2024 gehouden in Bahrein, Nederland, de Verenigde Staten, Noorwegen, Polen, Australië en Nieuw-Zeeland. Omdat het een invitatietoernooi is, wordt het prijzengeld niet opgenomen in de PDC Order of Merit.

De beste 8 spelers van de World Series of Darts-evenementen plaatsen zich voor een major: de World Series of Darts Finals. De overige 16 spelers plaatsen zich via een kwalificatietoernooi, of worden uitgenodigd door de PDC. De World Series of Darts Finals vindt van 13 tot 15 september plaats in het AFAS Live in Amsterdam.

Wie nemen deel?

Aan elk evenement neemt de top 8 van de PDC Order of Merit deel. Zij spelen in een knock-out format tegen 8 lokale sterren. De lokale deelnemers zijn PDC Tour Card-houders uit dat land, regionale spelers die deelnamen aan het WK Darts 2024 een genodigde spelers.

Wat is het format?

Aan de World Series of Darts-evenementen nemen 16 darters deel. In de eerste ronde worden de acht topspelers van de PDC gekoppeld aan de lokale darters. De wedstrijd wordt gespeeld in een best of 11 legs. De kwartfinale is een dag later en gaat om een best of 19 legs. De halve finales en finale worden in een best of 21 legs afgewerkt.

Punten in World Series of Darts-toernooien

Tijdens ieder World Series of Darts-evenement verdienen darters punten, afhankelijk van hoe ver ze komen in het toernooi. De beste 8 spelers kwalificeren zich automatisch voor de World Series of Darts Finals.

Is de World Series of Darts live op tv?

In Nederland kun je de World Series of Darts live op tv bekijken bij Viaplay. Alle wedstrijden worden daar uitgezonden. In België kun je het toernooi alleen volgen via een livestream van PDC.TV.