ZoekenInloggen/Aanmelden00Winkelwagen

PDC Darts Programma 2022: kalender en schema

PDC Darts programma

Benieuwd naar het PDC darts programma in 2022? In de komende maanden staan de leukste toernooien van het jaar op de rol, waaronder de World Grand Prix, Grand Slam of Darts en het WK Darts 2023. Hieronder vind je het volledige darts schema van de PDC.

PDC darts programma 2022

De Professional Darts Corporation – door fans beter bekend als de PDC – organiseert regelmatig toernooien waarin ‘s werelds beste darters het tegen elkaar opnemen. Veel van deze wedstrijden worden live uitgezonden op tv. In België stem je daarvoor af op VTM; in Nederland kun je darts live kijken bij Viaplay.

Hieronder vind je het resterende darts programma in 2022. De grootste toernooien (de majors) die live op tv worden uitgezonden, zijn de World Grand Prix, European Darts Championship, Grand Slam of Darts, Players Championship Finals en het WK Darts.

DatumToernooiLocatie
2-4 septemberHungarian Darts TrophyBudapest
9-11 septemberGerman Darts Open Jena
16-18 septemberWorld Series of Darts Finals AFAS Live, Amsterdam
23-25 septemberBelgian Darts OpenOktoberhallen, Wieze
3-9 oktoberWorld Grand Prix Morningside Arena, Leicester
14-16 oktoberGibraltar Darts TrophyVictoria Stadium, Gibraltar
20-23 oktoberPlayers Championship Barnsley Metrodome
27-30 oktoberEuropean Darts Championship Westfalenhalle, Dortmund
4-5 novemberPlayers Championship Barnsley Metrodome
12-20 novemberGrand Slam of DartsAldersley, Wolverhampton
25-27 novemberPlayers Championship FinalsButlin’s Minehead
15 december tot 3 januariWK Darts 2023Alexandra Palace, Londen

Programma PDC WK Darts 2023

De loting voor het WK Darts 2023 is eind november. Pas dan we dus wat het darts speelschema van het wereldkampioenschap darten. In totaal nemen 96 darters deel aan dit prestigieuze toernooi. De top 64 van de PDC Order of Merit plaatst zich voor het WK; daarnaast blijven 32 plaatsen open voor winnaars van een aantal wereldwijde kwalificatietoernooien.

Als het speelschema van het WK Darts 2023 bekend is, brengen we je graag op de hoogte. Schrijf je daarvoor gratis in voor onze nieuwsbrief: