Sudden Death Darts

Hoe speel je Sudden Death Darts?

De naam geeft het al weg: Sudden Death Darts is een zenuwslopend darts spel. Het spel zit eenvoudig in elkaar en leent zich perfect om te spelen met grote groepen.

Dit heb je nodig

Doel van het spel

Elke speler gooit om de beurt drie darts naar het bord. Gooi zo hoog mogelijk, want de speler met de laagste score voor deze ronde ligt uit het spel.

Regels van Sudden Death Darts

Sudden Death Darts is een eliminatie-spel. Per ronde gooien de (overgebleven) spelers drie pijlen naar het bord. De speler die in de ronde het laagst heeft gegooid, ligt uit het spel.

De overgebleven spelers beginnen de volgende ronde met dezelfde regels. Alle gescoorde punten uit de vorige ronde worden vergeten; je begint dus weer vanaf nul. Het spel gaat door totdat er nog maar één speler overblijft: dit is de winnaar.

De puntentelling is hetzelfde als bij het standaardspel 501. Dubbels tellen dus keer twee, triples keer drie, de bull (het groene gedeelte om de roos) voor 25 punten en de bulls eye (de rode roos) voor 50 punten. Meer hierover lees je in een artikel over de darts spelregels.

Het is niet nodig om de score op te schrijven. Per ronde hoef je simpelweg alleen de laagste score te onthouden. Als je meerdere spellen van Sudden Death speelt, is het wel leuk om bij te houden hoeveel games iedere speler heeft gewonnen.

Varianten

Er bestaan geen noemenswaardige varianten van Sudden Death Darts. Wel is er een spel dat er veel op lijkt, en misschien zelfs nog leuker is: Knock-out darts.