Nieuws

Breaking: Gerwyn Price meldt zich af voor Premier League Darts

Koen van Ekeren - 2 mei 2024, 19:21

Gerwyn Price komt vanavond in de Premier League Darts niet in actie. De Welshmen heeft zich teruggetrokken voor de veertiende speelronde. Een vervanger wordt niet uitgenodigd, waardoor Luke Humphries een bye naar de volgende ronde krijgt.

Gerwyn Price meldt zich af

De reden dat Gerwyn Price zich heeft afgemeld, heeft te maken met een kwetsuur aan zijn rug. De Welshmen worstelt daar al langer met een vastzittende zenuw. Hierdoor kon de wereldkampioen van 2021 ook al niet deelnemen aan de Austrian Darts Open van afgelopen weekend.

Vrijdag onderging Price nog een behandeling, maar hij is niet voldoende hersteld om vanavond in het Schotse Aberdeen in actie te komen, aldus de PDC.

Door de afmelding gaan er 6 punten van zijn legsaldo af. Price staat zevende op de Premier League Darts ranglijst, met na vanavond nog twee speelrondes te gaan. Door de afmelding is het voor Price niet meer mogelijk om in de top 4 te eindigen, wat vereist is voor deelname aan de beslissende play-offs.

Bekijk ook het Premier League Darts speelschema om het programma van vanavond te zien.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *