Koopadvies

Welke dartpijlen zijn geschikt voor beginners?

Koen van Ekeren - 22 januari 2023, 12:29

Ben je op zoek naar je eerste dartpijlen, dan heb je de keuze uit duizenden setjes. Maar welke dartpijlen zijn geschikt voor beginners? Om een goede start te maken, helpen we je op weg met een koopadvies.

Beginners dartpijlen

Dartpijlen: ze kunnen zwaar zijn, of licht. Veel grip bieden, of weinig. Een bolling aan de voor- of achterkant hebben, of kaarsrecht zijn. Ze bestaan er in verschillende materialen, worden gemaakt door verschillende fabrikanten en zijn er in verschillende prijsklassen. Kortom: er is veel keuze.

Als darters aan ons vragen wat de beste dartpijlen voor beginners zijn, dan adviseren we het volgende:

  1. Kies voor dartpijlen die gemaakt zijn van tungsten.
  2. Ga voor een dartpijl gewicht van 24 gram (23 of 25 kan ook).
  3. Ga voor een barrel (het middelste deel van een dartpijl) die volledig recht is.
  4. Kies voor pijlen waarbij je overal de gehele lengte van de barrel grip hebt, dus niet alleen aan de voor-of achterkant.

Ga je voor dit soort dartpijlen, dan heb je een setje darts dat populair is onder de meeste darters: ze zijn dun, hebben veel grip en een barrel waarbij het gewicht gelijkmatig verdeeld is. De kans is dan groot dat de dartpijlen goed in je hand liggen.

beginners dartpijlen

Als het gaat om het materiaal, kiezen veel beginners voor brass dartpijlen. Dit zijn de goedkoopste dartpijlen; soms haal je ze al voor een tientje in huis. Brass darts zijn echter relatief dik, waardoor het moeilijk is om de pijlen goed te groeperen. Tungsten dartpijlen zijn iets duurder (vaak vanaf zo’n twintig euro), maar daarmee haal je wel meer kwaliteit in huis en kun je er jaren mee vooruit. Professionele darters gooien ook met dartpijlen van tungsten.

De beste dartpijlen voor beginners

Er zijn veel dartpijlen die voldoen aan de criteria, dus er valt alsnog veel te kiezen. Dit is een greep van onze favoriete beginners dartpijlen. Ze zijn niet de duurste op de markt, maar wel van een goede kwaliteit en eventueel ook geschikt voor gevorderde darters.

Wil je meer advies voor het kopen van dartpijlen? Bekijk het artikel Welke dartpijlen passen bij mij?

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *