Nieuws

Dimitri Van Den Bergh meldt zich af voor European Darts Grand Prix: dit is waarom

Koen van Ekeren - 19 april 2024, 16:11

Dimitri Van den Bergh heeft zich afgemeld voor de Euro Tour in Sindelfingen. De Belgische darter zou vandaag in actie komen tijdens de European Darts Grand Prix, maar hij is er niet bij.

Van Den Bergh niet aanwezig in Sindelfingen

Van den Bergh heeft zich afgemeld vanwege ziekte. Hierdoor komen er dit weekend in Sindelfingen geen Belgen in actie op de Euro Tour. Bij de drie eerdere European Tour-evenementen was Van den Bergh wel van de partij.

Eerder dit jaar zorgde Van den Bergh voor een sensatie door met de UK Open een majortoernooi te winnen. In een thriller versloeg Dancing Dimi regerend wereldkampioen Luke Humphries met 11-10. Met de overwinning schreef Van Den Bergh liefst £ 110.000 aan prijzengeld bij. Ter vergelijking: bij een Euro Tour is de hoofdprijs £ 30.000.

Ook geen Nathan Aspinall

Ook Nathan Aspinall meldde zich af voor de Euro Tour in Sindelfingen. Waarschijnlijk vanwege het drukke programma: donderdagavond kwam The Asp nog in actie bij de Premier League Darts in Rotterdam.

De darters die Van den Bergh en Aspinall vervangen zijn Ian White en Niels Zonneveld. Bekijk ook het speelschema van de European Darts Grand Prix van deze vrijdag.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *