Killer Darts

Hoe speel je Killer Darts?

Als je met een groep bent, is Killer Darts een van de vermakelijkste darts spellen om te spelen. In de competitieve game probeer je tegenstanders te elimineren door hun nummers te raken.

Dit heb je nodig

Doel van het spel

Raak vijf keer je nummer om een killer te worden, waarna je de overige spelers uitschakelt door hun dubbels te raken.

Wijs een nummer toe

Voordat het spel begint, wordt bepaald welk nummer elke speler krijgt toegewezen. Hiervoor gooit iedere darter met de niet-dominante hand één pijl naar het bord. Rechtshandige spelers gooien dus met met hun linkerhand en vice versa. Het nummer dat de speler tijdens deze ronde raakt, wordt aan hem of haar toegewezen.

Spelers mogen niet hetzelfde nummer krijgen. Raakt iemand een nummer dat al aan iemand anders is toegewezen, dan moet diegene nog een pijl gooien. Hetzelfde geldt voor als een speler de Bull raakt.

Regels van Killer Darts

Heeft iedereen uit de groep een nummer, dan kan het spel beginnen. In de eerste fase probeer je zo snel mogelijk een killer te worden. Dit doe je door op je eigen getal vijf punten te scoren; je getal is dan ‘volgegooid’. Hierbij telt een single voor één punt, een dubbel voor twee en een triple voor drie. Daar mag je meerdere beurten over doen.

Haal je de vijf punten, dan heb je de killer-status bereikt en is het tijd om de overige spelers te elimineren. Dit doe je door te mikken op de dubbels van de tegenstanders. Iedere speler heeft drie levens. Raak je de dubbel van een tegenstander, dan verliest hij of zij één leven. Een speler die geen levens meer overhoudt, ligt uit het spel. Het spel gaat door tot de laatste speler overblijft.

Je moet overigens voorzichtig zijn als je de status van killer hebt bereikt, want als je je eigen dubbel raakt, dan gaat dit ook van je levens af.

Hoe houd je de score bij in Killer Darts?

killer darts scoreboard

Een scorebord van Killer Darts ziet er vaak uit zoals hierboven. Links schrijf je de namen op en in het midden noteer de toegewezen getallen. Achter het getal houd je bij hoe vaak het al is geraakt. Is dat vijf keer, dan is de speler een killer en noteer je een ‘K’ bij de naam.

Rechts teken je drie verticale strepen die het resterende aantal levens aanduiden. Elke keer dat een killer een leven neemt, verwijder je een streep. De laatste speler met een leven wint.