Nieuws

Noppert begint EK Darts met whitewash en indrukwekkend gemiddelde

Koen van Ekeren - 26 oktober 2023, 19:43

Danny Noppert heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van het EK Darts. De Nederlander versloeg Andrew Gilding met 6-0, een zogeheten whitewash, en liet daarbij een indrukwekkend gemiddelde van 106,10 zien.

Noppert verslaat Gilding met whitewash

Noppert begon de wedstrijd sterk met een 14-darter. In de tweede leg kreeg Gilding zijn enige kansen op een dubbel, maar hij miste ’tops’ en dubbel 10. Noppert lag ver achter, maar sloeg geweldig toe via een 138-finish en brak Gilding zo meteen in de tweede leg.

Ook daarna denderde Noppert door. De derde leg ging ik twaalf pijlen uit, in de vierde leg plaatste The Freeze zelfs een 11-darter. In de laatste twee legs bood Gilding geen partij, waardoor hij zich overtuigend plaatst voor de tweede ronde.

Noppert had een finishpercentage van 75 procent, terwijl Gilding slechts twee pijlen voor een dubbel kreeg en er geen enkele raakte. Met een moyenne van 106,10 bereikte Noppert zijn één na hoogste gemiddelde op een majortoernooi. Gilding – de verrassende winnaar van de UK Open – bleef steken op 89,30.

Noppert neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Rob Cross en Dimitri Van den Bergh. De wedstrijd begint vanavond rond 20:30 uur. Bekijk ook de EK Darts bracket om het toernooischema te zien,

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *