Nieuws

Veel afmeldingen voor Dutch Darts Championship in Rosmalen: 5 grote namen ontbreken

Koen van Ekeren - 3 mei 2024, 18:56

Niet alle PDC-sterren reizen eind deze maand af naar de Dutch Darts Championship. Verschillende sterren – waaronder Luke Littler – hebben zich afgemeld voor het Euro Tour-evenement in Rosmalen.

Deelnemers Dutch Darts Championship 2024

Aan de European Tour-evenementen nemen doorgaans de beste spelers van de wereld deel. Maar de PDC-kalender is overvol – zeker voor de Premier League-deelnemers. En uitgerekend tijdens het toernooi in Rosmalen kiezen veel PDC-toppers ervoor om wat rust te nemen.

De 17-jarige dartsensatie Luke Littler is er bijvoorbeeld niet bij. Zijn manager beloofde hem dat hij op 25 mei bij de FA Cup-finale tussen Manchester United (zijn favoriete club) en Manchester City mocht bijwonen – mits hij goed presteerde op de Euro Tour. En zo geschiedde, want met de Austrian Darts Open schreef Littler vorige week weer eens een Euro Tour-titel bij.

Ook regerend wereldkampioen Luke Humphries reist niet af naar Nederland. Andere grote namen die zich hebben afgemeld zijn Rob Cross, Gary Anderson en Krzysztof Ratajski. Zij kiezen er ook voor om het European Tour-evenement in Rosmalen over te slaan.

Wie zijn er wél bij?

Gelukkig blijven er nog genoeg grote namen over, zoals thuisfavoriet Michael van Gerwen. Ook Premier League-spelers Gerwyn Price, Nathan Aspinall, Michael Smith en Peter Wright zijn van de partij.

Andere Nederlanders die in actie komen zijn Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Gian van Veen. En door de vele afmeldingen heeft ook Kevin Doets zich geplaatst voor het toernooi.

Foto: Kelly Deckers/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *