Nieuws

Luke Littler dendert door en is jongste winnaar van PDC-toernooi ooit

Koen van Ekeren - 19 januari 2024, 21:26

De wereldtop van de PDC heeft er een nieuwe ster bij. De 16-jarige Luke Littler verbaasde al op het WK Darts, maar bevestigde bij de Bahrain Darts Masters 2024 nu al tot de elite te behoren. In de finale was de Engelsman met 8-5 te sterk voor Michael van Gerwen.

Luke Littler wint Bahrain Darts Masters

Dat Luke Littler geen eendagsvlieg is, bewijst hij direct bij het eerste toernooi na het WK Darts. De jonge darter (zondag wordt hij 17) zorgde eerder op de dag al voor verbazing door in de partij tegen Nathan Aspinall een 9-darter te gooien.

Littler is daarmee de jongste speler ooit die op televisie een 9-darter heeft gegooid. Ook is hij pas de tweede speler die dat op een World Series of Darts-evenement heeft gedaan. Alleen Phil Taylor ging hem voor.

Opvallend is hoe makkelijk het The Nuke afgaat. In de kwartfinale won Littler eenvoudig van Aspinall (6-3), toch de nummer 4 van de wereldranglijst. Ook voormalig wereldkampioen Gerwyn Price (7-3) en drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen (8-5) kwamen niet in de buurt van de overwinning.

In de finale tegen Van Gerwen was Littler de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Door wat slordigheden op de dubbels bleef Mighty Mike lang in de wedstrijd (het werd nog 5-5), maar daarna rekende Littler eenvoudig af met de Nederlander.

Met de Bahrain Darts Masters 2024-titel schrijft Littler £ 20.000 aan prijzengeld bij. Omdat het om een invitatietoernooi gaat, tellen de verdiensten niet mee voor de PDC Order of Merit. Volgende week krijgt Littler – de jongste winnaar van een PDC-toernooi ooit (het jeugdwereldkampioenschap uiteraard uitgesloten) weer een kans op een PDC-titel. Dan vindt de Dutch Darts Masters 2024 plaats in Den Bosch.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *