Nieuws

9-DARTER! Luke Littler gooit als jongste ooit een perfecte leg

Koen van Ekeren - 19 januari 2024, 19:39

De 16-jarige Luke Littler blijft verbazen. De finalist van het WK Darts gooide vanavond in de eerste leg tegen Nathan Aspinall een perfecte leg. Littler heeft daarmee een nieuw record in handen: hij is de jongste darter ooit die dat tijdens een televisietoernooi deed.

9-darter Luke Littler

Luke Littler gooide de 9-darter op de Bahrain Darts Masters 2024, het eerste World Series of Darts-event van dit jaar. De perfecte leg gooide hij op klassieke wijze: twee 180’s gevolgd door een T20 – T19 – D12. Prachtig was de ontlading en de reactie van tegenstander Nathan Aspinall. Bekijk de 9-darter hieronder.

Aanstaande zondag wordt Littler 17 jaar. Hij is de jongste darter die een 9-darter op zijn naam schrijft tijdens een televisietoernooi. Littler neemt het record over van Michael van Gerwen, die in 2007 zeventien jaar was toen hij een 9-darter noteerde. Dat was bij de Masters of Darts in Hengelo, tegen Raymond van Barneveld.

Vanavond staat Littler weer in een finale. The Nuke zette Aspinall met 6-3 opzij en won later ook overtuigend van Gerwyn Price. In de finale wacht een clash met Michael van Gerwen of Michael Smith.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *