Nieuws

Deze twee grote namen ontbreken op de German Darts Grand Prix 2024

Koen van Ekeren - 29 maart 2024, 20:22

Tijdens de German Darts Grand Prix staan dit weekend schitterende wedstrijden op het programma, maar dé blikvanger van het moment is niet aanwezig in München. Luke Littler is er namelijk niet bij, net als een andere grote naam.

Afwezigen op German Darts Grand Prix

Ondanks dat Luke Littler al in korte tijd een reuzensprong heeft gemaakt op de PDC Order of Merit, stond de 17-jarige Engelsman nog niet hoog genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor European Tour-evenementen.

Littler moest daardoor op 14 februari een plaats afdwingen via de Tour Card Holder Qualifiers, maar slaagde er tijdens het kwalificatietoernooi niet in om één van de tien tickets te bemachtigen. In de tweede ronde verloor hij nipt van Jim Williams.

Wie er ook niet bij is, is Gary Anderson. De Schot was op basis van de wereldranglijst rechtstreeks geplaatst, maar hij meldde zich woensdag af vanwege een schouderblessure. Die liep hij eerder op tijdens een Players Championship-wedstrijd tegen Martin Schindler, waarin hij bij een 3-3 stand moest opgeven. Aan die blessure is The Flying Scotsman behandeld, maar de German Darts Grand Prix komt nog te vroeg.

Alle andere grote namen zijn wel in München van de partij. Lees ook het artikel over de German Darts Grand Prix loting om het programma met de wedstrijden te zien.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *