Nieuws

Jermaine Wattimena verslaat ‘dartskoningin’ Fallon Sherrock op WK Darts

Koen van Ekeren - 17 december 2023, 22:58

Op het podium waar Fallon Sherrock vier jaar geleden geschiedenis schreef, heeft Jermaine Wattimena zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK Darts. De Nederlander boog een achterstand om in een 3-1 overwinning.

Jermaine Wattimena – Fallon Sherrock

In 2020 was Fallon Sherrock de eerste vrouwelijke speler die een wedstrijd won op het PDC World Championship. Ze versloeg Ted Evetts in de eerste ronde en zorgde vervolgens voor een sensatie door ook Mensur Suljović te verslaan. Het leverde haar de bijnaam de ‘Queen of the Palace’ op.

11Legs gewonnen6

Dat Sherrock zich wel thuisvoelt in Ally Pally, liet ze direct zien. In een hoogstaande eerste set (met gemiddeldes van rond de 95) gingen de eerste vier legs met de darts mee. In de beslissende vijfde leg vielen de triples minder goed voor Wattimena, die Sherrock haar tweede 180 van de wedstrijd zag gooien. Met een gemiddelde van 96 en een checkoutpercentage van 50% nam de ‘dartskoningin’ een 1-0 voorsprong.

Na de pauze toonde Wattimena veerkracht, door de eerste twee legs in 15 en 12 pijlen uit te gooien. In de resterende legs bleef publiekslieveling Sherrock aardig bij, maar het was de sterk finishende Wattimena (in de tweede set 3 uit 4) die een 1-1 stand op het bord zette. In de vierde set had Wattimena niets te vrezen voor Sherrock, die met de set minder leek te gooien. Hoogstaande legs bleven uit, maar ze gingen wel alle drie naar Wattimena, in respectievelijk 17, 17 en 21 darts.

Met direct een break in de vierde set leek Wattimena in sneltreinvaart op weg naar de overwinning, maar Sherrock gaf zich niet gewonnen. De 29-jarige Engelse plaatste direct een break terug, behield haar eigen leg en kreeg meerdere pijlen om er 2-2 van in sets te maken. Via een fenomenale 110-finish dwong Wattimena een beslissende vijfde leg af, die zenuwslopend werd. Sherrock kreeg opnieuw kansen om de stand in sets gelijk te trekken, maar na vier gemiste matchdarts mikte Wattimena raak.

De darter uit Westervoort mag het nu in de volgende ronde opnemen tegen de Duitser Martin Schindler. Het duel staat op de planning voor vrijdag 22 december, rond 21:00 uur.