International Darts Open 2024 deelnemers: drie grote namen ontbreken

Aan de International Darts Open 2024 in Riesa nemen 48 darters deel. Niet alle toppers zijn aanwezig, want twee grote namen hebben zich afgemeld, terwijl één er niet in slaagde om zich te kwalificeren. Bekijk de deelnemers hieronder.

Deelnemers International Darts Open 2024

Twee grote namen hebben zich afgemeld voor de International Darts Open 2024. Het gaat om Michael van Gerwen en Gary Anderson. Over de reden van de afmelding heeft de PDC officieel niets losgelaten. Bij Anderson heeft het mogelijk te maken met zijn schouderblessure, die hij vorige maand opliep. Afgelopen week nam de Schot wel deel aan de Players Championship-evenementen.

Michael van Gerwen kijkt teleurgesteld

Michael van Gerwen – die ook last heeft (gehad) van zijn schouder – slaat wel vaker een Euro Tour over. Van 2016 tot 2019 was Van Gerwen er ook al niet bij in Riesa. Vorig jaar deed Van Gerwen wel mee aan het toernooi en de Nederlander haalde de finale. Daar verloor hij van Gerwyn Price.

Luke Littler stond in februari nog niet in de top 16 van de PDC ProTour Order of Merit, waardoor de tienersensatie zich moest kwalificeren via een kwalificatietoernooi: de Tour Card Holder Qualifier. Daar slaagde Littler niet in: hij verloor van de Nederlander Jitse van der Wal en is er dit weekend niet bij.