Nieuws

Michael van Gerwen wint met grote cijfers van Luke Littler in Premier League Darts

Koen van Ekeren - 9 mei 2024, 22:56

Michael van Gerwen heeft een grote stap gezet naar de play-offs van de Premier League Darts. De Nederlander had in het Engelse Leeds geen kind aan tienersensatie Luke Littler: 6-1.

Michael van Gerwen – Luke Littler: 6-1

Michael van Gerwen is dit jaar zoekende naar zijn vorm en had de punten hard nodig in de Premier League Darts. Eerder op de avond deed de Nederlander goede zaken tegen Gerwyn Price (6-3 winst); nu was hij ook koploper Luke Littler de baas.

De eerste drie legs gingen gelijk op en daarna volgde een weergaloze leg voor Van Gerwen. Met 7 perfecte pijlen op rij lag Mighty MIke even op koers voor een 9-darter, maar triple 19 werd gemist. Daarna plaatste Van Gerwen alsnog een break door in tien pijlen uit te gooien.

In de leg die daarop volgde kreeg Littler alle kansen om terug te breaken, want Van Gerwen miste 11 (!) pijlen op een dubbel. Littler had het vizier echter niet bepaald op scherp staan en kwam uiteindelijk tot een gemiddelde van 86.89, tegenover 92,89 bij Van Gerwen.

Later op de avond speelt Van Gerwen de finale tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries. Bij een overwinning is Van Gerwen verzekerd van de beslissende play-offs. Die vindt op donderdag 23 mei plaats in The O2 in Londen.

Bekijk ook de Premier League Darts stand voor de ranglijst.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *