Nieuws

Peter ‘Christmas Grinch’ Wright zonder franje door op WK

Koen van Ekeren - 16 december 2022, 00:29

Peter Wright heeft zich op de eerste dag van het WK Darts eenvoudig geplaatst voor de derde ronde. Gekleed als een Christmas Grinch stond de markante Schot slechts één leg af tegen Mickey Mansell: 3-0.

Peter WrightMickey Mansell
88,34Gemiddelde77,50
16100+14
6140+6
21800
126Hoogste
checkout
40
2Checkouts
100+
0
39,1%Checkout percentage14,3%
9/23Checkouts1/7

Peter Wright naar tweede ronde

Traditiegetrouw komt de regerend wereldkampioen op de openingsavond in actie tijdens het WK Darts. Vorig jaar was het Peter Wright die de felbegeerde Sid Waddell Trophy omhoog mocht tillen, dus Wright kon vanavond al aan de bak. Hij nam het op tegen Mickey Mansell, die eerder op de avond in de eerste ronde te sterk was voor Ben Robb.

Tweevoudig wereldkampioen Peter Wright haalde zijn niveau niet, maar dat hoefde vanavond ook niet. Mansell – die in de eerste partij nog een gemiddelde van 92 aantikte – had moeite om zich nog een keer op te laden. Wright moest er ook even inkomen – stond zelfs een van zijn legs af – maar won eenvoudig de eerste set met 3-1. In de tweede set miste Wright opnieuw scherpte, maar pakte hij wel alle drie legs: 2-0.

Ook in de derde set was het outfit van Wright nog het meest enerverend. De Schot vond de triples moeilijk, had veel pijlen nodig voor zijn dubbels, maar gooide zich in de derde set onbedreigd naar 3-0. Zijn gemiddelde van 88,34 was ver onder zijn kunnen, maar Mansell zat er met 77,5 nog minder lekker in.

Wright mag zich na de kerst weer melden in het Alexandra Palace in Londen. Mogelijk neemt hij het dan op tegen Kim Huybrechts, die vrijdagmiddag in actie komt. The Hurricane moet daarvoor wel Keane Barry verslaan. In de WK Darts Bracket vind je het volledige toernooischema.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste dartsnieuws? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren