Nieuws

Briljante finishes bezorgen Michael Smith Play-Off plek in Premier League Darts

Koen van Ekeren - 16 mei 2024, 21:39

Via onder meer een weergaloze 132-finish heeft Michael Smith zich geplaatst voor de Play-Offs van de Premier League Darts. In de laatste speelronde was Bully Boy met 6-3 te sterk voor zijn vriend en directe concurrent Nathan Aspinall.

Michael Smith naar Play-Offs Premier League

Het verschil tussen de twee vrienden was één punt in het voordeel van Nathan Aspinall, die wekenlang in de top vier van de ranglijst stond. Op het nippertje is Michael Smith hem echter voorbij. En zo vist Aspinall – net als vorig jaar – ternauwernood achter het net.

De eerste zes legs waren gelijkopgaand en gingen met de darts mee. Daarna volgen twee weergaloze finishes van Michael Smith. Eerst vanaf 136 punten in zijn eigen leg, waarna Smith de eerste break plaatste via een spectaculaire 132-finish met twee keer bullseye.

Het betekende de knock-out voor Aspinall, die niet in staat was om terug te breaken. Zo mag Smith zich volgende week melden in de 02 Arena in Londen. Hij speelt dan in de halve finale tegen Luke Littler of Luke Humphries.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *