Nieuws

Dit staat donderdag op het spel bij de Premier League Darts

Koen van Ekeren - 15 mei 2024, 20:30

Donderdag is het tijd voor de laatste speelronde van de Premier League Darts 2024. Drie darters zijn al zeker van een plek in de beslissende Play-Offs, maar voor twee darters staat er nog veel op het spel.

Ontknoping Premier League Darts

Luke Littler, Luke Humphries en Michael van Gerwen hebben hun tickets voor de beslissende fase van het toernooi al op zak. Zij zijn verzekerd van een positie in de op vier en reizen volgende week af naar de O2 Arena in Londen voor de Play-Offs.

Voor Nathan Aspinall en Michael Smith is de wedstrijd van donderdagavond cruciaal. In een directe confrontatie strijden de twee om het laatste ticket voor de Play-Offs. Aspinall staat momenteel vierde met 25 punten, terwijl Bully Boy met 24 punten net achter hem staat. Wint Smith het duel, dan bemachtigt hij de laatste Play-Off plek. Bekijk ook de Premier League Darts stand om het klassement te zien.

Michael van Gerwen heeft op papier weinig om voor te spelen, aangezien hij zijn plek al veiliggesteld heeft. Voor de Nederlander – die de laatste maanden zelden zijn niveau haalt – is het vooral zaak om in de Utilita Arena in Sheffield vertrouwen te tanken. Rond 21:30 uur speelt hij tegen Rob Cross.

Viaplay of VTM

In Nederland is de speelronde alleen te zien bij streamingdienst Viaplay. Het toernooi is dus niet te zien op het openbare net. In België stem je af op VTM 2. De uitzending start om 20:00 uur. Bekijk het programma van donderdag op de Premier League Darts-pagina.

Lees ook: Premier League Darts 2024 prijzengeld: zóveel verdient de winnaar

Foto: PDC/Taylor Lanning

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *