Nieuws

Heftige beelden: Huybrechts gaat collega-darter De Decker te lijf

Koen van Ekeren - 28 februari 2024, 19:17

Kim Huybrechts heeft een boete van 1500 pond en waarschuwing gekregen van de DRA, de tuchtcommissie van het darten. De Belgische darter ging zowel fysiek als verbaal de confrontatie aan met Mike De Decker – en die beelden zijn uitgelekt.

Incident Huybrechts en De Decker

Het incident vond in november plaats in Barnsley, tijdens een van de laatste Players Championship-events van 2023. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad waren beide darters aan het wachten op hun taxi’s, toen Huybrechts collega-darter Mike De Decker aanviel. Bekijk de beelden hieronder.

Daarbij deelt Huybrechts een klap in het gezicht uit bij De Decker, die kalm bleef. ‘Een keer op zijn gezicht en hij doet niks. Pussy’, schreeuwt The Hurricane – die in bedwang moest worden gehouden – hem nog toe.

‘Ik maak u kapot’, riep Huybrechts meerdere maken naar De Decker. Huybrechts verweet de darter dat zijn moeder zijn gezin zou hebben bedreigd. ‘Ik zweer het: dit ligt al lang op mijn lever. Jij bent de eerste op mijn lijst. En uw moeder ook.’

Aanleiding

Een aanleiding voor de aanvaring is een incident rondom de World Cup of Darts. Daar zou Huybrechts een misplaatste opmerking hebben gemaakt naar De Decker, die als reservespeler aanwezig was. ‘Wie weet kan je dit jaar toch de World Cup spelen, Mike. Je weet maar nooit dat er iemand van de trap valt’, zou Huybrechts volgens HLN hebben gezegd. Huybrechts vormde tijdens de World Cup een team met Dimitri Van den Bergh – met wie hij al langer onenigheid had. Van den Bergh beschouwde de opmerking als een dreigement en diende een klacht in.

De opmerking van Huybrechts schoot ook bij de moeder van De Decker in het verkeerde keelgat. In een gesprek met Dana Verhaegen (de vrouw van Huybrechts) zou ze het volgende hebben gezegd: ‘Als Kim dezelfde bedreigingen gaat uiten naar Mike als dat hij deed naar Dimi, dan gaat hij daar niet mee wegkomen.’

‘Agressief en ongepast’

De tuchtcommissie spreekt op basis van de beelden van ‘agressief en ongepast gedrag’ en legt Huybrechts een boete van 1500 pond (zo’n 1750 euro) op. Bij een volgend incident hangt Huybrechts mogelijk een schorsing boven het hoofd.

Inmiddels heeft Huybrechts zijn excuses aangeboden bij De Decker, die deze ook heeft geaccepteerd.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *