Nieuws

Van Gerwen noemt tegenstander van donderdag ‘beste darter ter wereld’

Koen van Ekeren - 17 april 2024, 20:59

Vol bravoure riep Michael van Gerwen jarenlang dat er geen betere darter is dan hijzelf. Die tijd is nu voorbij. Donderdag krijgt hij in de Ahoy in Rotterdam te maken met een tegenstander die op dit moment beter is, zo geeft de drievoudig wereldkampioen voorafgaand aan de Premier League Darts-avond toe.

‘Hij is de beste dartspeler ter wereld’

Donderdag beleeft Van Gerwen een thuiswedstrijd, tijdens de twaalfde speelronde van de Premier League Darts. Die vindt plaats in de Ahoy in Rotterdam. Een dag voor het toernooi blikt hij in een persconferentie vooruit op de avond.

‘Het is altijd fantastisch om in je eigen land te spelen’, erkent Van Gerwen, die eerder dit jaar in januari de Dutch Darts Masters in Den Bosch won. ‘Het geeft ook extra druk omdat je wilt presteren, maar ik heb mezelf na vorige week weer in een goede positie gebracht.’ Mighty Mike won vorige week de speelronde in Birmingham.

Donderdag speelt Van Gerwen in ‘eigen huis’ in de eerste ronde tegen Luke Humphries, de regerend wereldkampioen. ‘Mijn grootste uitdager is Humphries, omdat hij de nummer één ter wereld is’, meent Van Gerwen. ‘Natuurlijk heeft Luke Littler het goed gedaan en iedereen heeft het over hem. Maar Humphries is naar mijn mening momenteel de beste dartspeler ter wereld.’

Nog niet succesvol in Rotterdam

Sinds de PDC een nieuw format introduceerde in de Premier League Darts, waarbij iedere speelavond een mini-toernooi is, is het Van Gerwen nog niet gelukt om een speelronde te winnen. In 2022 verloor Van Gerwen de finale van Joe Cullen. Vorig jaar was Nathan Aspinall in de eerste ronde te sterk voor de Nederlander.

‘Het zou magisch zijn als ik hier in Rotterdam zou winnen’, aldus Van Gerwen. ‘Met het nieuwe format heb ik het hier nog niet zo goed gedaan, dus ik hoop dat dat morgen verandert.’

Lees ook:

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *