Nieuws

Van Gerwen pakt vierde Premier League-weektitel na zege op Littler

Koen van Ekeren - 12 april 2024, 00:21

Ondanks dat Michael van Gerwen nog steeds zoekende is naar zijn vorm, heeft hij vanavond voor de vierde keer dit jaar een Premier League Darts-speelronde gewonnen. In de finale was Van Gerwen met 6-3 te sterk voor Luke Littler.

Van Gerwen wint speelronde 11

Michael van Gerwen begon uitstekend aan het Premier League-seizoen, met drie weekzeges in de eerste vier speelronden. Daarna verloor de Nederlander zes van zijn zeven wedstrijden, waardoor Mighty Mike zakte naar de vierde plaats in het klassement. Een plek in de top vier is nodig om een ticket voor de play-offs veilig te stellen.

Met de Premier League-zege in Birmingham verschaft Van Gerwen zichzelf weer wat lucht. Op zijn oude niveau is hij nog niet, maar de Nederlander deed vanavond de goede dingen op de juiste momenten. Tegen Nathan Aspinall zette hij bijvoorbeeld op een cruciaal moment een 152-finish op het bord.

Een ronde later schoof Van Gerwen Michael Smith aan de kant. Zijn gemiddelde van 93 was aan de lage kant, maar met zijn checkoutpercentage van 54,5% maakte Mighty Mike het verschil.

Hoe anders was de halve finale van Luke Littler, die een galavoorstelling weggaf tegen Luke Humphries en met een gemiddelde van ruim 107 won. Zo had Littler goede papieren voor een zuivere Premier League-hattrick, maar in de finale kwam Littler niet verder dan een voor hem zeldzaam laag gemiddelde van 88.

Mede doordat Van Gerwen knoeide met zijn dubbels, nam Littler nog wel – in 21 pijlen (!) – een 2-3 voorsprong. Daarna deed de groene sloopkogel er een versnelling bij en won hij vier legs op rij. Zo pakt Van Gerwen vijf broodnodige punten voor de ranglijst.

Van Gerwen kan met een goed gevoel naar Ahoy, want volgende week komt het Premier League-circus naar Rotterdam. In de eerste ronde neemt Van Gerwen het dan om tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *