Nieuws

Supertalent Gian van Veen speelt vanavond op WK Darts: dit is tegen wie

Koen van Ekeren - 18 december 2023, 00:07

De 21-jarige Gian van Veen is een van de rijzende sterren in het darten. Vanavond maakt hij zijn debuut op Alexandra Palace. Wie is dan zijn tegenstander en hoe laat speelt hij?

Wanneer speelt Gian van Veen op WK Darts?

Gian van Veen veroverde pas begin dit jaar zijn PDC Tour Card, maar wordt nu al gevreesd in het PDC-circuit. De jonge dartspeler – bijgenaamd The Giant – haalde in oktober de halve finales van een major-toernooi: de European Darts Championship. In de kwartfinale was hij te sterk voor niemand minder dan Michael van Gerwen.

Vanavond maakt hij zijn debuut op het WK Darts. Hij speelt in de eerste ronde tegen de 24-jarige Man Lok Leung uit Hongkong, een relatief onbekende darter. De wedstrijd wordt ongeveer om 21:00 uur gespeeld en is in Nederland te zien bij Viaplay.

Wie is Man Lok Leun?

Er is weinig bekend over Leung, maar noemenswaardig is dat de darter in maart van dit jaar het eerste toernooi van de PDC Asian Tour op zijn naam schreef. De darter uit Hongkong was in de finale met 5-3 te sterk voor Lourence Ilagan, die ook deelnam aan dit WK. Het gemiddelde van Leung was met 94,91 uitstekend, dus op een simpele walk-over voor Van Veen hoeven we niet al te veel te rekenen.

Mocht Van Veen winnen, dan wacht hem in de tweede ronde een uitdaging tegen de Duitser Gabriel Clemens, die vorig jaar de halve finale bereikte van het prestigieuze wereldkampioenschap. Dat duel vindt dan donderdagavond plaats.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *