Nieuws

Sensatie: Martin Schindler verrast met Euro Tour-titel in Riesa

Koen van Ekeren - 14 april 2024, 23:37

De Duitse darter Martin Schindler heeft voor een enorme sensatie gezorgd door in eigen land de International Darts Open 2024 te winnen. Hij was in het Duitse Riesa in de finale met 8-5 te sterk voor Gerwyn Price.

Schindler verrast met winst International Darts Open 2024

Schindler is pas de derde Duitser die een Euro Tour-evenement wint. Max Hopp ging hem in 2018 voor, toen hij zich op 21-jarige leeftijd gooide naar de winst op de German Darts Open. Ricardo Pietreczko won in oktober 2023 de German Darts Championship.

In de finale kreeg Martin Schindler te maken met Gerwyn Price, die wel een abonnement leek te hebben op een Euro Tour-titel in Riesa. Bij de vijf voorgaande edities won Price de International Darts Open liefst vier keer.

De Welshmen ging ook als favoriet de finale in en kwam via onder meer een 11-darter overtuigend op 0-2 voorsprong. Zonder wervelend te spelen boog Schindler de achterstand knap om in een 3-2 voorsprong, door vooral dodelijk te zijn met zijn dubbels.

Cruciaal was de negende leg. Bij een 5-4 stand voor Schindler kreeg Price vier kansen om langzij te komen, maar hij miste. Zo plaatste Schindler een break en dat gaf de Duitser vleugels, want een spectaculaire 10-darter volgde.

Price deed nog iets terug door in 12 pijlen de stand op 7-5 te zetten, maar spannend werd het niet meer. Zo wint Schindler – die voor het eerst in de finale stond van een Euro Tour – de International Darts Open 2024. Zijn gemiddelde in de finale was 96,35, tegenover 101,62 bij Price.

Met de titel schrijft The Wall 30.000 Britse pond aan prijzengeld. Schindler staat nu op positie 22 op de PDC Order of Merit en is hij Duitslands nieuwe nummer één, want hij is Gabriel Clemens voorbij.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *