Nieuws

EK Darts 2023: dit zijn de kwartfinales van zaterdag!

Koen van Ekeren - 28 oktober 2023, 23:35

Het EK Darts 2023 in Dortmund nadert zijn ontknoping. Zondagmiddag worden de kwartfinales gespeeld, met drie Nederlanders die nog kans maken op de European Darts Championship-titel. Dit is het programma van het EK Darts op zondag 29 oktober.

EK Darts: programma van zaterdag 29 oktober

De kwartfinales van het EK Darts gaan zondagmiddag om 13:00 uur van start. Net als in de wedstrijden van de tweede ronde gaan de partijen over een best of 19 legs. Dit betekent dat je 10 legs nodig hebt om door te gaan naar de halve finales.

13:00 uur: Chris Dobey – Peter Wright

De eerste kwartfinale gaat tussen Chris Dobey en Peter Wright. Dobey verraste in de eerste ronde door de als eerste geplaatste Dave Chisnall met 6-2 te verslaan. In de tweede ronde werd opnieuw een landgenoot opzij gezet: Stephen Bunting (10-8). Wright won in de eerste ronde na een sensationele comeback van Gabriel Clemens. In de tweede ronde was Snakebite verrassend veel te sterk voor de regerend wereldkampioen Michael Smith: 10-4.

14:00 uur: Gerwyn Price – Danny Noppert

De tweede kwartfinale is een duel tussen Gerwyn Price en Danny Noppert. Price geldt als een van de favorieten voor de eindzege. Het toernooi begon hij met klinkende zeges op Keane Barry (6-1) en Nathan Aspinall (10-5).

Noppert verkeert in 2023 niet in zijn beste vorm, maar speelt een uitstekend EK Darts. In de eerste wedstrijd walste de Fries over UK Open-winnaar Andrew Gilding heen: 6-0. Daarna versloeg The Freeze niemand minder dan voormalig wereldkampioen Rob Cross: 10-7. Het is voor het derde jaar op rij dat Noppert in de kwartfinale van het EK Darts staat.

15:00 uur: Luke Humphries – James Wade

De derde kwartfinale is een Engels onderonsje tussen Luke Humphries en James Wade. Humphries stond in zijn eerste wedstrijd maar één leg af tegen Brendan Dolan. Ook in de tweede ronde had de World Grand Prix-winnaar weinig moeite met zijn tegenstander: Krzysztof Ratajski werd met 10-5 verslagen.

Wade kende dit toernooi nog weinig tegenstand. In de eerste ronde kreeg The Machine te maken met de geblesseerde Dirk van Duijvenbode, die hij ondanks een bedenkelijke moyenne van 80,06 met 6-3 versloeg. In de tweede ronde was het eenrichtingsverkeer tegen José de Sousa: 10-1.

16:00 uur Michael van Gerwen – Gian van Veen

Nederland is verzekerd van ten minste één halve finalist, want de dartsmiddag wordt afgesloten met een prachtig Nederlands affiche. Titelfavoriet Michael van Gerwen neemt het zaterdagmiddag rond 16:00 uur op tegen Gian van Veen, de kroonprins van het Nederlandse darten.

Voor Van Veen is het zijn eerste European Darts Championship. In de eerste ronde versloeg de debutant Damon Heta met 1-6 en hij liet een gemiddelde van 107,34 zien: het hoogste van het toernooi. Tegen Daryl Gurney was zijn spel minder groots, maar Van Veen won alsnog zonder al te veel moeite met 10-6.

Michael van Gerwen overleefde in de eerste ronde een matchdart tegen Madars Razma. Tegen de Duitse Ricardo Pietreczko wist de drievoudig wereldkampioen gemakkelijker de triples te vinden. Van Gerwen won met 10-7 en noteerde een gemiddelde van 104,12.

Bekijk ook de EK Darts bracket voor het toernooischema, of de pagina met het darts programma om het speelschema van de huidige dag te zien.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *