Koopadvies

Met welke darts gooit Michael van Gerwen?

Koen van Ekeren - 4 maart 2023, 21:25

Al jaren domineert Michael van Gerwen de dartsport. En al jaren doet de drievoudig wereldkampioen dat met vrijwel hetzelfde setje dartpijlen, dat hij in een bijna onnavolgbaar tempo richting dartbord stuwt. Maar: met welke darts gooit Michael van Gerwen eigenlijk?​

Dartpijlen Michael van Gerwen

De darts waarmee Michael van Gerwen gooit zijn de 21,5 gram MVG Exact dartpijlen. Het zijn lichte en potlooddunne pijlen, met een rechte barrel. Aan het begin, midden en einde heeft de barrel een gedeelte dat helemaal vlak is, waardoor de pijl optimaal uit de handen vertrekt. Daartussen is de pijl nauwkeurig gefreesd en dit zorgt voor een goede grip.​ Op het moment van schrijven kosten ze 64 euro.

Zijn MVG Exact dartpijlen zijn gemaakt door Winmau, sinds januari 2020 de materiaalsponsor van Van Gerwen. Daarvoor gooide Mighty Mike met een set-up van XQ Max. Ten opzichte van de dartpijlen waar Michael van Gerwen destijds mee gooide zijn er paar kleine veranderingen, maar in grote lijnen zijn ze hetzelfde gebleven.

Bij Winmau heeft Van Gerwen zijn eigen productlijn: MVG Design. Die bestaat onder meer uit meerdere sets dartpijlen. Ze zijn allemaal geïnspireerd op de officiële Michael van Gerwen dartpijlen. Dit zijn ze:

Michael van Gerwen dartpijlen kopen

Michael van Gerwen behoort al jaren tot de beste darter van de wereld. De Vlijmenaar won 62 (!) PDC-titels, waarvan drie wereldkampioenschappen. Ook heeft hij meerdere records op zijn naam staan, zoals het hoogste gemiddelde ooit op een tv-toernooi. Dat deed hij in de Premier League Darts van 2016 tegen Michael Smith: 123,40.

Omdat de topdarter met de ultradunne en lichte pijlen zo’n beetje alles wint wat er te winnen valt, zijn de pijlen geliefd bij darters. De officiële Michael van Gerwen dartpijlen kopen kan vanaf zo’n € 64. Hierbij kun je kiezen uit de Winmau Exact van 21,5 gram die hij gebruikt, of de zwaardere varianten van 23 of 25 gram. In het artikel Welk dartpijl gewicht past het best bij jou? lees je of je beter voor de lichte of zwaardere variant kunt kiezen.

Aan de barrel zijn de pijlen – net zoals bij die van Van Gerwen – gegraveerd met het MVG-logo. Ook krijg je er de kenmerkende MVG-flights bij. Bekijk ook het artikel over de dartpijlen van professionele spelers om te zien met welke darts andere topdarters gooien.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *