Koopadvies

Met welke dartpijlen gooit Luke Littler?

Koen van Ekeren - 23 februari 2024, 20:45

Met zijn successen ontketende de piepjonge Luke Littler een hype in de dartsport. De 17-jarige Engelsman bereikte de finale van het WK Darts 2024 en geldt als een van de grootste dartstalenten ooit. Maar met welke dartpijlen gooit deze tienersensatie eigenlijk?

Foto uitgelichte afbeelding: PDC/Kelly Deckers

Dartpijlen Luke Littler

Littler gooit met de Generation 1-darts, die na het winnen van zijn PDC World Youth Championship-titel door zijn sponsor Target zijn ontworpen. Het pijlgewicht waarmee The Nuke gooit is 23 gram en de dartpijlen bestaan voor 90 procent uit tungsten.

De Generation 1-darts van Luke Littler hebben aan de voorkant en het midden een zogeheten Pixel Grip-technologie, die zorgen voor veel grip. Helemaal achterop bevat de barrel radiale groeven, die wat subtieler aanvoelen.

We denken dat de dartpijlen bij veel spelers goed in de hand liggen, maar ze zijn vooral geschikt voor darters die de dart achteraan de dartpijlen vasthouden (zoals Littler), of in het midden van de barrel. Ook zijn het dartpijlen die goed passen bij darters die houden van een lichte en slanke dart.

De barrel heeft een lengte van 52 mm en een diameter van 6,5 mm. De darts zijn voorzien van een zwarte titanium coating. Verder hebben de dartpijlen Swiss Points, die relatief makkelijk verwisselbaar zijn met de meegeleverde Swiss Point tool.

De Luke Littler dartpijlen worden geleverd met de volgende accessoires:

Littler gooit zelf overigens met een iets andere set-up dan de verkochte versie. De jonge darter gebruikt het nieuwe Target K-Flex systeem dat uitkwam nadat zijn nieuwe darts al waren ontworpen. Hierbij is de flight en shaft één geheel. Dit zorgt ervoor dat je in principe nooit last hebt van Robin Hoods en ze zijn ontworpen om te bewegen als hij geraakt wordt, wat de kans op bouncers verkleint.

De dartpijlen van Littler zijn verkrijgbaar in drie pijlgewichten: 22, 23 en 24 gram. Dit zijn de specificaties van de dartpijlen:

Dart GewichtBarrel LengteBarrel DiameterFlight VormPunt LengteShaft Lengte
22g50mm6.5mmNo.226mmShort
23g52mm6.5mmNo.226mmShort
24g52mm6.65mmNo.226mmShort
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *