Koopadvies

Met welke dartpijlen gooit Peter Wright?

Koen van Ekeren - 29 maart 2024, 21:11

Peter ‘Snakebite’ Wright is met zijn opvallende kapsels en geschilderde slangenkop een flamboyante verschijning. De markante Schot valt ook op een andere manier op, want hij wisselt vaker van dartpijlen dan van ondergoed. Maar met welke darts gooit Peter Wright eigenlijk?

Dartpijlen van Peter Wright

Het frequente wisselen met dartpijlen is zo’n thema, dat er een apart X-kanaal voor bestaat. De pagina @NotPeterWright volgt nauwlettend met welke darts Peter Wright nu weer gooit. En ondanks dat de Schot eerder beloofde in 2024 slechts één setje pijlen te gebruiken, heeft Wright er weer heel wat versleten.

Het vaakst gooide Wright dit jaar met de PL15 pijlen. Deze zogeheten torpedo darts hebben een spitse neus en een zilveren coating. Tegenwoordig draait hij er vaak Condors op zijn darts, een systeem waarbij de flight en shaft één geheel vormen.

Dit zijn de dartpijlen waarmee Wright in 2024 heeft gegooid. Het pijlgewicht waarmee de tweevoudig wereldkampioen gooit is doorgaans 21 gram.

Lees ook: Met welke dartpijlen gooien professionele spelers?

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *