Nieuws

Van Gerwen: ‘Dimitri maakt hiermee een beginnersfout’

Koen van Ekeren - 2 oktober 2023, 18:32

Michael van Gerwen is klaar voor de World Grand Prix, het toernooi met het unieke dubbel-in, dubbel-uit format. De Nederlander, die vorig jaar zijn zesde titel pakte in dit evenement, treft in de eerste ronde Josh Rock. Als hij wint, kan hij in de tweede ronde Dimitri Van den Bergh tegenkomen, die al heeft aangegeven dat hij graag tegen Van Gerwen wil spelen.

‘Een beginnersfout’

Van Gerwen reageert verbaast op de uitspraken van de Belg, die in de eerste ronde tegen Chris Dobey speelt. ‘Dat Dimitri daar nu al mee bezig is, is een echte beginnersfout. Als je aan het begin van het toernooi al gaat denken: dan speel ik tegen die en dan tegen die, zo werkt het niet. Je moet het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken’, aldus Van Gerwen tegenover VTM.

De nummer twee van de wereld kijkt uit naar het toernooi. ‘Ik denk dat het een heel leuk spelformat is. De eerste ronde is wel altijd een beetje dodgy, omdat het een heel kort spelformat is (je moet twee sets winnen om naar de tweede ronde te gaan ,red). Maar ik vind het een erg leuk toernooi om te spelen, het is weer eens iets anders.’

Makkelijk heeft Van Gerwen niet geloot. Hij speelt in de eerste ronde tegen het grote Noord-Ierse talent Josh Rock. ‘Maar tegenwoordig is het in de eerste ronde nooit makkelijk’, zeg Van Gerwen, die erkent dat Rock niet in grootse vorm verkeert. ‘Het briljante heb ik de afgelopen maanden niet gezien. Maar dat zegt niet alles, het is een wedstrijd op zich.’

De World Grand Prix begint op maandag 2 oktober en duurt tot en met zondag 8 oktober. Het toernooi is in België live te zien op VTM 2. In Nederland is een darts livestream beschikbaar bij Viaplay.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren