Nieuws

VIDEO: Michael van Gerwen gooit 9-darter tegen Humphries!

Koen van Ekeren - 17 september 2023, 21:32

In een uitzinnig AFAS Live in Amsterdam heeft Michael van Gerwen het publiek getrakteerd op een 9-darter. Mighty Mike gooide de perfecte leg in de halve finale van de World Series of Darts Finals tegen Luke Humphries.

9-Darter Michael van Gerwen tegen Luke Humphries

Het is de negende keer dat Michael van Gerwen een negendarter gooide op een televisietoernooi. Zijn laatste was vorig jaar in de Players Championship Finals tegen Rob Cross. De laatste darter die een 9-darter gooide op tv was Michael Smith in de WK-finale tegen Van Gerwen.

Van Gerwen gooide zijn perfecte leg door T20-T19-T19 te gooien, gevolgd door een T20 – T20 – T20, waarna hij het via een T20 – T17 – D18 afmaakte.

Opvallend is dat het nog relatief rustig bleef in de zaal, want uitgerekend in deze leg haperde het scoreboard. Hierdoor had slechts een klein deel van het publiek in de gaten dat de Brabander een perfecte leg had gegooid. ‘Ik had wel door dat niemand het in de gaten had’, zei Van Gerwen na afloop.

In een thriller won Van Gerwen de partij uiteindelijk met 11-10 van Luke Humphries. In de finale wacht een clash met Nathan Aspinall.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren