Nieuws

Speelschema WK Darts op dinsdag: met Van Barneveld tegen Price

Koen van Ekeren - 26 december 2022, 10:08

Vanwege de kerst is er een tijdelijke pauze, maar dinsdag gaan de pijlen weer los in Alexandra Palace! De eerste zes wedstrijden uit de vierde ronden worden dan afgewerkt, met een paar prachtige affiches. Bekijk hieronder het WK Darts 2023 programma van dinsdag 27 december.

Speelschema WK Darts dinsdag 27 december

De komende dagen zijn gevuld met middag-en avondsessies, dus er is weer geweldig veel darts op tv. In Nederland bekijk je het WK Darts bij Viaplay. In België zijn de wedstrijden live te zien op VTM 2. Dinsdag en woensdag gaat het om wedstrijden uit de vierde ronde, die in een best of 7 sets worden gespeeld.

Een geweldige clash van dinsdagmiddag is die tussen Nathan Aspinall en Josh Rock. Aspinall is de nummer tien van de wereld en wordt gezien als een van de outsiders voor de titel. Dit laatste gaat echter ook op voor zijn 21-jarige tegenstander, die de dartsensatie van dit jaar is.

Het mooiste affiche van de dag is toch wel die tussen twee wereldkampioenen: Gerwyn Price en Raymond van Barneveld. In november stonden de twee ook al tegenover elkaar, tijdens de Grand Slam of Darts. Tot twee keer toe (poulefase en kwartfinale) versloeg Barney de nummer één van de wereldranglijst.

Ook de twee Belgische troeven zien we vandaag aan de oche verschijnen. Iets na 13:30 uur speelt Dimitri Van den Bergh tegen de Pool Krzysztof Ratajski. Het zijn respectievelijk de nummer 15 en 18 van de PDC Order of Merit, dus de darters ontlopen elkaar weinig. Kim Huybrechts speelt de laatste partij van de dag, tegen titelhouder Peter Wright. Slagen de Belgen er allebei in om te winnen, dan treffen ze elkaar in de 8e finale.

Programma WK Darts dinsdag

Dit is het programma van het WK Darts op dinsdag 27 december. De wedstrijden worden in een best of 7 sets gespeeld. Dit betekent dat je vier sets moet winnen om door te gaan.

Dinsdag 27 december (vanaf 13:30 uur)
Dimitri Van den Bergh 🇧🇪 v Krzysztof Ratajski 🇵🇱 (R3) ± 13:45 uur
Nathan Aspinall 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Josh Rock 🇬🇧 (R3) ± 15:00 uur
Jonny Clayton 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 v Brendan Dolan 🇮🇪 (R3) ± 16:15 uur
Dinsdag 27 december (vanaf 20:00 uur)
Jim Williams 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 v Gabriel Clemens 🇩🇪 (R3) ± 20:15 uur
Gerwyn Price 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 v Raymond van Barneveld 🇳🇱 (R3) ± 21:30 uur
Peter Wright 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 v Kim Huybrechts 🇧🇪(R3) ± 22:45 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren