Nieuws

Speelschema WK Darts dag 6: Raymond van Barneveld en Fallon Sherrock

Koen van Ekeren - 20 december 2022, 11:52

Op dag zes van het WK Darts is er alleen een avondsessie, met daarin vier wedstrijden. Twee publiekslievelingen komen in actie: de Queen of the Palace Fallon Sherrock en vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld.

Speelschema WK Darts 2023 dag 6

Van Barneveld speelt de laatste partij van de avond, die rond 23:15 uur begint. Hij neemt het op tegen Ryan Meikle. De Engelsman speelde in de eerste ronde tegen Lisa Ashton, van wie hij nipt won: 3-2. Van Barneveld is een geplaatste speler en hoeft daarom pas in de tweede ronde aan de bak.

Vorig jaar – in het jaar van zijn comeback – kwam Van Barneveld niet verder dan de tweede ronde. Rob Cross was daarin met 3-1 te sterk. Nu hoopt Barney verder te komen, die onlangs op de Grand Slam of Darts bewees in vorm te zijn. In een zinderende kwartfinale versloeg hij Gerwyn Price met 16-13. Wint Van Barneveld van Meikle, dan is Price in de derde ronde zijn tegenstander.

Een wedstrijd daarvoor komt Fallon Sherrock in actie, die onder meer zeer geliefd is vanwege haar legendarische deelname aan het WK Darts in 2019. In eerste ronde won ze met 3-2 van Ted Evets, waarmee ze als eerste vrouw ooit een wedstrijd op het PDC World Championship won. In de tweede ronde deed Sherrock het kunstje over, door Mensur Suljovic met 3-1 te verslaan. Vandaag speelt ze haar openingswedstrijd tegen de snelste werper uit het circuit: ‘Rapid’ Ricky Evans.

Programma WK Darts 20 december

Dit is het programma van het WK Darts op dinsdag 20 december:

Dinsdag 20 december (vanaf 20:00 uur)
Jim Williams 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 v Sebastian Bialecki 🇵🇱 (R1) ± 20:15 uur
Jamie Hughes 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Jimmy Hendriks 🇳🇱 (R1) ± 21:15 uur
Ricky Evans 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Fallon Sherrock 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R1) ± 22:15 uur
Raymond van Barneveld 🇳🇱 v Ryan Meikle 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R2) ± 23:15 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren