Nieuws

Enorme stunt: Wessel Nijman kegelt Luke Littler uit Euro Tour in Kiel

Koen van Ekeren - 10 mei 2024, 23:29

Wessel Nijman heeft vrijdagavond voor een enorme verrassing gezorgd bij de Baltic Sea Darts Open in Kiel. De Nederlander won overtuigend met 6-3 van het supertalent Luke Littler.

Wessel Nijman verslaat Luke Littler

De 23-jarige Nijman staat dit jaar uitstekend te gooien en is de nummer 3 van de PDC Development Tour Order of Merit. Voor zijn vierde Euro Tour had Nijman zeer ongunstig geloot, maar op het podium in Kiel had de darter niets de duchten van het 17-jarige ‘wonderkind’.

Littler – die donderdag tijdens de Premier League Darts al onherkenbaar speelde – lijkt toe aan een week vakantie. Tegen Nijman kwam The Nuke er totaal niet aan te pas. Zijn moyenne per drie pijlen is veelzeggend: 83.98.

Zo hoefde Nijman – die een gemiddelde van 92.44 haalde – niet eens op het beste van zijn kunnen te spelen om Littler te verslaan. In de eerste fase liet Nijman kansen liggen op een break, maar hij boog een 3-2 achterstand om in een 3-6 overwinning.

Nijman is door naar de laatste 32 van de Baltic Sea Darts Open en mag zich opnieuw opmaken voor een affiche met een wereldster. In de volgende ronde wacht namelijk niemand minder dan landgenoot Michael van Gerwen. De wedstrijd wordt rond 21:00 uur gespeeld.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *