Nieuws

Van Barneveld toont veerkracht, wint en treft nu Price

Koen van Ekeren - 21 december 2022, 01:17

Een makkelijke avond werd het niet voor Raymond van Barneveld, maar de 55-jarige dartslegende is door naar de derde ronde van het WK Darts. De Hagenees schrikt niet van een achterstand en zet Ryan Meikle met 3-1 opzij.

BarneveldMeikle
95,18Gemiddelde93,89
21100+23
7140+8
71802
76Hoogste
checkout
81
0Checkouts
100+
0
50%Checkout percentage29,4%
10/20Checkouts5/17

Raymond Van Barneveld – Ryan Meikle 3-1

Genieten blijft het: de opkomst van Raymond van Barneveld bij het WK Darts. Tijdens de wedstrijd verstilde de ‘Barney Army’ echter even, want de vijfvoudig wereldkampioen vond de triples moeilijk. Meikle was wel direct bij de les: scorend kwam de linkswerpige darter in de eerste set net boven de 100 gemiddeld uit en met drie uit zes was hij bovendien scherp op de dubbels.

Van Barneveld, die bezig is aan zijn tweede jaar sinds zijn rentree, herpakte zich geweldig in de tweede set. De vijfvoudig wereldkampioen won die met 3-0 in legs. De eerste was met een 13-darter; de laatste ging binnen twaalf pijlen uit.

Dat goede gevoel kon Van Barneveld niet helemaal vasthouden. Meikle – die tot halverwege de derde set 100 gemiddeld stond te gooien – bleef daarentegen zeer constant. Na een 2-1 voorsprong in legs kwam de klad er echter in. De Engelsman miste meermaals op de dubbels en liet Van Barneveld goed wegkomen. Barney trok de set naar zich toe en won ook de resterende drie legs: 3-1.

In de derde ronde speelt Van Barneveld tegen Gerwyn Price, de nummer één van de wereld. Van Barneveld versloeg de Welshman al recentelijk tijdens een groot toernooi: de Grand Slam of Darts. ‘Het is op de verjaardag van mijn kleinzoon’, meldt Van Barneveld na afloop tegenover Viaplay. ‘Er gaat die dag niemand van mij winnen. Nooit.’

De clash tussen de voormalig wereldkampioenen is na de kerst: op dinsdag 27 december. Rond 21:15 uur spelen Price en Van Barneveld dan tegen elkaar. Het complete toernooischema vind je in de darts WK bracket.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren