Nieuws

Darters smokkelen bier in waterfles: PDC grijpt in met boetes

Koen van Ekeren - 25 mei 2024, 23:38

In het PDC-circuit worden darters steeds vaker betrapt op het smokkelen van alcohol in waterflessen. Dit heeft geleid tot nieuwe sancties, zo blijkt uit een waarschuwingsmail die naar de darters is verstuurd. Spelers riskeren boetes en zelfs schorsingen als ze de regels blijven overtreden.

Boetes voor smokkelen van bier in waterflessen

Tijdens de Players Championship-toernooien, die plaatsvinden op de vloer zonder publiek, is het volgens de PDC een toenemend probleem dat spelers alcoholische dranken meenemen in waterflessen. Dit is tegen de toernooiregels in.

De PDC heeft dit probleem besproken met de Darts Regulation Authority (DRA), de tuchtcommissie in het darts, en de Professional Darts Players Association (PDPA), de vakbond voor spelers. Er is besloten dat strengere sancties nodig zijn om het gedrag te ontmoedigen.

Spelers die betrapt worden op het meenemen van alcohol naar Players Championship-evenementen, krijgen voortaan te maken met oplopende boetes. Dit valt te lezen in een mail die is verstuurd aan leden van de PDPA.

Of de nieuwe regels voldoende afschrikken, is de vraag. De eerste overtreding resulteert in een boete van £250, die verdubbeld wordt bij een tweede overtreding. Een derde overtreding leidt tot een boete van £1.000. Bij een vierde overtreding wordt de speler doorverwezen naar de tuchtcommissie en wacht er mogelijk een schorsing.

De waarschuwingsmail van de PDPA

Problemen met drank komen vaker voor bij darters. Veel spelers geloven dat ze niet kunnen darten zonder een biertje. Het nuttigen van alcohol zou de stress en spanning verminderen. Darters als Andy Fordham en Jocky Wilson gaven in het verleden al toe dat ze veel alcohol dronken om goed te kunnen presteren met darten.

Lees ook: Feit of fabel: van bier ga je beter darten

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *