Koopadvies

Wat maakt de Winmau Blade 6 zo populair?

Koen van Ekeren - 9 december 2021, 14:47

Vraag je de gemiddelde darter naar zijn of haar favoriete dartbord, dan is de kans groot dat de Winmau Blade 6 wordt genoemd. Die biedt veel voordelen ten opzichte van de concurrentie, waardoor hij al jaren het meestverkochte en populairste dartbord is. Maar wat maakt de Blade 6 zo geliefd?

Populairste dartbord

Zowel doorgewinterde als beginnende darters wenden zich massaal tot de Winmau Blade 6. Het dartbord voldoet aan de strenge specificaties van de World Darts Federation en wordt gebruikt bij professionele PDC-toernooien. We noemen 6 redenen waarom het dartbord zo gewaardeerd is.

1. Hogere scores

Winmau Blade 6

Wat bij de Blade 6 meteen in het oog springt (of eigenlijk juist niet) is de ongelooflijk dunne bedrading. Dit is het ijzerwerk dat de scoringsvlakken van elkaar scheidt. Winmau beweert dat de Blade 6 de dunste en sterkste bedrading heeft van alle dartborden, en dat kan zomaar waar zijn.

Het dunne ijzerwerk ziet er niet alleen fantastisch uit, maar zorgt ook dat je gemakkelijker hoge scores gooit. Want hoe dunner het ijzerdraad, hoe meer ruimte er overblijft om in dubbels of triples te gooien.

2. Weinig bouncers

Een ander voordeel van een Winmau Blade 6 is dat je weinig last hebt van dartpijlen die afketsen van de bedrading: de zogeheten bouncers. Dit komt enerzijds doordat het ijzerdraad erg dun is, maar ook door de manier waarop de bedrading is ontworpen. Het draad heeft een erg scherpe hoek van 60 graden, wat de kans op terugkaatsende pijlen verkleint.

3. Duurzaam materiaal

Moderne dartborden zijn gemaakt van sisal; bij de Blade is dat niet anders. Winmau heeft daarbij gekozen voor de hoogst mogelijke kwaliteit Oost-Afrikaans sisal, die een enorm hoge dichtheid heeft. Doordat de sisalvezels zo krachtig zijn en dicht op elkaar zitten, verdwijnt het gat meteen als je de dart verwijdert. Het maakt de Blade 6 een erg duurzaam dartbord, waardoor je er jaren (en met nauwelijks slijtage) plezier van hebt. Mits je het dartbord goed onderhoudt, natuurlijk. De Winmau Blade 6 Dual Core en Winmau Blade 6 Triple Core gaan overigens nog langer mee.

4. Levendige kleuren

De Blade 6 is ook een ware eyecatcher. Door de hoogste kwaliteit sisal zijn de kleuren van het dartbord ontzettend levendig. Het geeft de Winmau Blade 6 de uitstraling van een hoogwaardig dartbord.

5. Professioneel ophangsysteem

Een dartbord goed aan de muur bevestigen is moeilijker dan het klinkt. Veel dartborden lijken nooit netjes op hun plaats te blijven. Daar heeft de Winmau een handigheidje voor, die gratis wordt geleverd bij het dartbord. Dit is het zogeheten triple locking ophangsysteem, dat ervoor zorgt dat het dartbord mooi gecentreerd blijft.

Winmau Blade 6 Triple Core

6. Prijs Winmau Blade 6

Het beste van alles is dat de Blade 6 niet al te duur is. Ondanks dat het gaat om een professioneel dartbord en misschien wel het beste dartbord op de markt, is de Blade 6 niet zo gek veel duurder dan dartborden in het lagere segment. Op het moment van schrijven is de Winmau Blade 6 voor € 54,95 verkrijgbaar.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *