Nieuws

Nog vijf Nederlanders actief op WK Darts: dit is wanneer ze spelen

Koen van Ekeren - 25 december 2023, 14:02

Na de kerst zijn alle pijlen weer gericht op het WK Darts in Londen. Vijf Nederlanders doen deze week een gooi naar de achtste finales.

Vijf Nederlanders in derde ronde

De vijf Nederlanders zijn Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Berry van Peer, Richard Veenstra en Jeffrey de Graaf. Laatstgenoemde komt op dit WK overigens uit voor Zweden, waar hij sinds 2018 woont. Hij speelt op woensdag tegen Rob Cross.

Van één Nederlander moeten we na woensdag in ieder geval afscheid nemen, want Van Gerwen en Veenstra spelen die dag tegen elkaar. Dat is rond 21:30 uur. Van Gerwen is gewaarschuwd, want Veenstra speelde fenomenaal tegen Kim Huybrechts en gaf geen leg weg.

Raymond van Barneveld neemt het vrijdagmiddag op tegen de Welshmen Jim Williams, die Peter Wright verrassend uit het WK kegelde. Ook Berry van Peer komt vrijdag in actie. Hij verraste al twee keer met zeges op Luke Woodhouse en Josh Rock en hoopt nu te stunten tegen de Australiër Damon Heta.

Nederlanders in derde ronde WK Darts 2024
Woensdag, 16:15 uur | Rob Cross – Jeffrey de Graaf
Woensdag, 21:30 uur | Michael van GerwenRichard Veenstra
Vrijdag, 13:45 uur | Damon Heta – Berry van Peer
Vrijdag, 16:15 uur | Jim Williams – Raymond van Barneveld

Bekijk ook de WK Darts bracket om het toernooischema te zien.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *