Nieuws

Richard Veenstra vernedert Kim Huybrechts met ‘whitewash’ op WK Darts

Koen van Ekeren - 23 december 2023, 14:33

Richard Veenstra heeft op het WK Darts zeer overtuigend gewonnen van Kim Huybrechts. De Nederlander denderde in sneltreinvaart voorbij de laatste Belg op het toernooi en gaf geen enkele leg weg. Na de kerst wacht een clash met Michael van Gerwen.

Samenvatting Kim Huybrechts – Richard Veenstra

Direct in de eerste leg zette Richard Veenstra de toon. De Nederlander gooide een 136-finish en was binnen twaalf pijlen uit. Ook de legs daarna gingen overtuigend naar Veenstra, die in de eerste set drie kansen op een dubbel kreeg en ze alle drie benutte.

In de tweede set kreeg Huybrechts twee pijlen op dubbel 18, maar hij miste. Bij Veenstra was het opnieuw bij de eerste pijl raak, waardoor de break geplaatst was. Ook in de leg van Veenstra kwamen er voor The Hurricane kansen op een dubbel, maar dubbel 16 werd twee keer gemist. Veenstra profiteerde en pakte ook set twee moeiteloos.

Statistieken

Kim HuybrechtsStatistiekenRichard Veenstra
3180 gegooid3
4140+ gegooid8
15100+ gegooid18
0% (0/8)Checkouts64.29% (9/14)
0Hoogste checkout136
84.77Gemiddelden (3 darts)99.46
0Legs gewonnen9

Zowel scorend als met de dubbels kwam Huybrechts er niet aan te pas. Het gemiddelde van de Belg was met 84,77 ondermaats en alle 8 pijlen op een dubbel werden gemist. In de derde set denderde Veenstra door, die overtuigend met twee 13-darters en 2-0 voorsprong nam. Daarna werd Veenstra niet meer onder druk gezet, waardoor hij zich eenvoudig plaatst voor de derde ronde van het WK Darts.

In de derde ronde wacht – zoals ook te zien in de WK Darts bracket – niemand minder dan Michael van Gerwen. Het duel wordt na de kerst gespeeld; de precieze datum wordt later bekend gemaakt.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *