Nieuws

Van Duijvenbode herpakt zich na blessure: Nederlander bereikt finale Players Championship 6

Koen van Ekeren - 19 maart 2024, 19:58

Dirk van Duijvenbode kampt al lange tijd met een schouderblessure, maar lijkt op de weg terug. De Nederlander stond dinsdag knap in de finale van de Players Championship 6. De titel ging echter naar Dave Chisnall, die de Player Championship voor de zeventiende (!) keer op zijn naam schreef.

Dirk van Duijvenbode in finale Players Championship 6

Bijna was er een Nederlandse dubbel in Hildesheim. Nadat Raymond van Barneveld maandag al verraste met de Player Championship 5-titel, was Van Duijvenbode een dag later dichtbij succes.

Aubergenius speelde dinsdag bij vlagen als vanouds. Tegen Stefan Bellmont en Ritchie Edhouse (allebei 6-1 winst) noteerde de Nederlander een gemiddelde van rond de 104. In de achtste finales was Van Duijvenbode in een spannende decider met 6-5 te sterk voor James Wade.

Ook de kwartfinale en halve finale tegen Danny Jansen en Daryl Gurney trok Van Duijvenbode na een beslissende laatste leg over de streep. In de finale knokte Van Duijvenbode zich knap terug van 2-5 tot 5-5, maar het was Dave Chisnall die beslag legde op zijn zeventiende Players Championship-titel.

Chisnall schrijft met de overwinning 15.000 Britse pond aan prijzengeld bij. Van Duijvenbode wint als runner-up 10.000 Britse pond.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *