Nieuws

Van Barneveld verrast met eerste PDC-titel in drie jaar

Koen van Ekeren - 18 maart 2024, 19:54

Raymond van Barneveld heeft vandaag verrassend zijn dertigste PDC-titel op zijn naam geschreven. Barney won in het Duitse Hildesheim de Players Championship 5. De Nederlander schrijft zo £15,000 aan prijzengeld bij.

Van Barneveld wint Players Championship 5

De Players Championships zijn de vloertoernooien van de PDC. Daarvan zijn er dertig in een jaar. Makkelijk zijn de evenementen niet, want aan ieder vloertoernooi nemen de beste 128 darters van de wereld deel.

Van Barneveld moest dan ook zien af te rekenen met grote namen. In de finale won hij zeer overtuigend met 8-1 van Darts Masters-winnaar Stephen Bunting. Eerder versloeg Van Barneveld onder meer Gary Anderson (7-6) en Michael Smith (6-3). Laatstgenoemde gooide in die partij nog een 9-darter.

Het is voor het eerst in ruim drie jaar dat Van Barneveld een PDC-toernooi wint. De laatste keer was op 27 februari 2021. Destijds won hij ook een Players Championship-titel, in Bolton. Daar heeft hij nu tien van gewonnen. De laatste keer dat Van Barneveld een televisietoernooi won is overigens tien jaar geleden, met de winst van de Premier League Darts 2014.

De Players Championship-titel is niet alleen leuk voor de prijzenkast en bankrekening, want Van Barneveld staat er door het gewonnen prijzengeld ook geweldig voor om zich te kwalificeren voor twee PDC-majors: de World Matchplay en World Grand Prix. De vijfvoudig wereldkampioen staat namelijk stevig in de top 16 van de PDC ProTour Order of Merit.

Bekijk de uitslagen van de laatste 16 en verder hieronder. De volledige uitslag is te vinden op de pagina met Players Championship 5 uitslagen.

Laatste 16
James Hurrell 6-4 Joe Cullen
Raymond van Barneveld 6-3 Michael Smith
Gary Anderson 6-1 Daryl Gurney
Stephen Bunting 6-2 Ian White
Danny Noppert 6-3 Jeffrey de Zwaan
Ross Smith 6-5 William O’Connor
Cameron Menzies 6-5 Jonny Clayton
Kwartfinales
Raymond van Barneveld 6-3 James Hurrell
Gary Anderson 6-4 Peter Wright
Stephen Bunting 6-2 Danny Noppert
Ross Smith 6-3 Cameron Menzies
Halve finales
Raymond van Barneveld 7-6 Gary Anderson
Stephen Bunting 7-5 Ross Smith
Finale
Raymond van Barneveld 8-1 Stephen Bunting

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *