Nieuws

Players Championship 11: Cross wint, De Decker verrast

Koen van Ekeren - 20 mei 2023, 20:07

Rob Cross heeft deze zaterdag zijn eerste PDC-titel van het jaar op zijn naam geschreven. De wereldkampioen van 2018 won de Players Championship 11, door in de finale te winnen van de sensatie van de dag: Mike De Decker.

Uitslagen Players Championship 11

In een veld met de beste 128 spelers van de wereld greep The Real Deal net naast zijn eerste PDC-titel. Voor de Belg was het ook voor het eerst in zijn carrière dat hij in een PDC-finale stond. In de eindstrijd kwam Mike De Decker er tegen Rob Cross niet aan te pas: het werd 8-3. voor de Engelsman Het is voor Cross de negende keer dat hij in een Players Championship-titel wint. In de finale kwam Voltage tot een gemiddelde van 101,59.

De Players Championship-evenementen zijn de vloertoernooien van de PDC. Vandaag werd het elfde toernooi van het jaar gespeeld in de Morningside Arena in Leicester. Bijna alle grote sterren van de PDC kwamen in actie.

Ondanks de verloren finale kan De Decker terugkijken op een uitstekende dag. Vooral zijn kwartfinale was sensationeel, waarin hij wereldkampioen Gerwyn Price met een gemiddelde van 105 (!) met 6-5 opzij schoof. De Decker won ook van Harry Ward, Luc Peters, Luke Humphries, Jurjen van der Velde en Niels Zonneveld. Dankzij de finaleplek stijgt De Decker naar de achtste plaats van de Players Championship Order of Merit.

Voor Michael van Gerwen hield het avontuur na één ronde op, al was het al een verrassing dat de Vlijmenaar in actie kwam, gezien zijn schouderblessure tijdens de Premier League Darts. Van Gerwen haalde een prima niveau (101,16 gemiddeld), maar miste twee matchdarts en zag de overwinning naar de Kroaat Boris Krcmar gaan.

Morgen (zondag) staat de Players Championship 12 op het programma. Alle aankomende PDC-events vind je in het artikel met alle PDC-toernooien.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren