Nieuws

Michael van Gerwen overtuigt en wint Belgian Darts Open 2023

Koen van Ekeren - 7 mei 2023, 23:23

Een ijzersterke Michael van Gerwen heeft de Belgian Darts Open 2023 op zijn naam geschreven. In de Oktoberhallen in Wieze was de Nederlander in een hoogstaande finale met 6-8 te sterk voor Luke Humphries.

Winnaar Belgian Darts Open 2023

Michael van Gerwen steekt de laatste maanden niet in grootste vorm, maar in Wieze liet de Nederlander weer wat van zijn ouderwetse niveau zien. Zijn weg naar de finale was al overtuigend, met overtuigende overwinningen op Gary Anderson (101,02 gemiddeld) en Josh Rock (95,32) gemiddeld.

Ook in de finale tikte de Vlijmenaar dat hoge niveau aan, maar dat gold ook voor de getalenteerde Engelsman Luke Humphries. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op en de eerste tien (!) legs gingen met de darts mee. In de zevende leg slaagde Humphries er zelfs bijna in om zijn eigen leg met een 9-darter te houden. De dubbel 12 werd echter net niet gevonden.

Scorend deden de darters nauwelijks voor elkaar onder; het waren de dubbels waarmee Van Gerwen in de finale het verschil maakte. Cruciaal was de elfde leg, waarbij Van Gerwen er voor het eerst in slaagde om te breaken en in de finale op voorsprong te komen. Humphries gooide in zijn leg bijna 126 uit, maar miste de D6 en zag Van Gerwen via een 15-darter profiteren.

De sterk scorende Humphries rechtte zijn rug, verschaf zichzelf twee pijlen om direct terug te breaken en liet de kansen onbenut: 5-7. Daarna kwam de overwinning voor Mighty Mike niet meer in gevaar, die zijn eerste European Tour-titel van 2023 wint. Volgende week staat alweer de volgende op de kalender: de Czech Darts Open 2023 in Praag.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren