Nieuws

Luke Littler wint bij debuut meteen Players Championship-titel

Koen van Ekeren - 12 februari 2024, 20:24

Luke Littler heeft bij zijn debuut op de ProTour meteen het eerste Players Championship-evenement gewonnen. Op het vloertoernooi in Wigan was het 17-jarige supteralent uit een veld met 128 profdarters de sterkste.

Littler wint Players Championship 1

Luke Littler blijft waanzinnig presteren. Na het bereiken van de WK Darts-finale won de Engelsman al meteen een World Series-evenement: de Bahrain Darts Masters. Een week later was hij er op de Dutch Darts Masters weer dichtbij, waar Littler in de finale verloor van Michael van Gerwen.

Vandaag stond met de Players Championship het eerste toernooi op de PDC ProTour van 2024 op het programma. Met overwinningen op Jim Williams (6-1) en Luke Woodhouse (6-3) bereikte Littler de derde ronde. Tegen de Italiaan Michele Turetta (6-1) won de WK-finalist in stijl, door af te sluiten met een 9-darter.

Die 9-darter kwam er ook bijna in zijn partij tegen Cameron Menzies (6-2), maar Littler miste de dubbel 12. In de kwartfinale werd James Hurrell (6-3) opzij gezet, waarna Littler de finaleplek na een moeizame overwinning op Alan Soutar (7-6) veiligstelde.

In de finale kreeg Littler te maken met een ontketende Ryan Searle. ‘Heavy Metal’ gooide gemiddeld 112 (!), maar zelfs hiermee was Littler niet te stoppen, die zelf tot een moyenne van 109,64 per drie pijlen kwam. In een zenuwslopende laatste leg trok Littler de overwinning naar zich toe: 8-7.

Met de overwinning wint Littler £15,000 aan prijzengeld. De verdiensten tellen mee voor de belangrijke PDC Order of Merit. Dinsdag is er opnieuw een Players Championship-toernooi – opnieuw in Wigan.

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *