Nieuws

Fenomenaal: Luke Littler gooit wéér een 9-darter

Koen van Ekeren - 12 februari 2024, 18:24

Luke Littler blijft verbazen. De 17-jarige darter komt vandaag voor het eerst uit op de PDC ProTour en maakte direct indruk met een 9-darter. Niet veel later gooide het wonderkind er bijna weer een.

9-darter Luke Littler op Players Championship

De 17-jarige Littler wordt gezien als een van de grootste talenten die de dartsport gekend heeft, en vandaag bewees hij op de Players Championship 1 in Wigan weer eens waarom. Na overwinningen op Jim Williams en Luke Woodhouse besliste Littler de wedstrijd tegen Michele Turetta door af te sluiten met een perfecte leg. Beelden zijn daar helaas niet van. De Players Championship is een vloertoernooi van de PDC, en niet alle wedstrijden worden gestreamd.

Het is alweer de tweede 9-darter van het seizoen voor Littler, die er ook al een gooide tegen Nathan Aspinall in de openingsronde van de Bahrain Darts Masters. Hij was daarmee de jongste darter ooit die een 9-darter gooide op een televisietoernooi.

Opvallend is dat Littler het kunstje vandaag bijna herhaalde. Bij een 4-0 voorsprong tegen Cameron Menzies gooide Littler tien perfecte pijlen, maar dubbel twaalf werd gemist. Bekijk de video hieronder.

Littler won uiteindelijk met 6-2 van Menzies en kwam tot een gemiddelde van liefst 109 per drie pijlen. Daarmee voegt de Engelsman zich bij de laatste acht. Op het moment van schrijven is het toernooi nog bezig, de uitslagen zijn te volgen via deze pagina op Dartconnect.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *