Nieuws

Dit is hoe laat Raymond van Barneveld vrijdag speelt (en dit is zijn tegenstander)

Koen van Ekeren - 28 december 2023, 15:58

Raymond van Barneveld speelt op vrijdagmiddag zijn tweede wedstrijd op het WK Darts. Wie is zijn tegenstander en wanneer komt Barney in actie?

Wanneer en tegen wie speelt Raymond van Barneveld?

De vijfvoudig wereldkampioen speelt vrijdagmiddag tegen Jim Williams. Rond 16:15 uur wordt het duel gespeeld. Hoe liggen de kansen voor Van Barneveld om door te gaan naar de laatste 16?

Raymond van Barneveld maakte indruk in zijn eerste wedstrijd op het WK. Hij versloeg de Pool Radek Szaganski met 3-1 en noteerde een uitstekend gemiddelde van 99,81, met een finishpercentage van 55%. De Nederlander is weer vol bravoure, en zijn nieuwe dartpijlen spelen daar een belangrijke rol in.

‘Ik ben er nu twee, drie weken mee aan het gooien en het klinkt gek, maar ik voel me onoverwinnelijk’, sprak Van Barneveld na zijn gewonnen wedstrijd tegen Szaganski.

Met Jim Williams treft Van Barneveld geen grote naam, maar Barney zal hem niet onderschatten. De Welshmen schakelde in de tweede ronde niemand minder dan Peter Wright uit, de tweevoudig wereldkampioen.

Statistieken

In een officiële wedstrijd kwamen de twee elkaar maar één keer eerder tegen. Dat was in juni van dit jaar, tijdens een kwalificatietoernooi voor een European Tour-evenement. Van Barneveld was daarin met 6-2 te sterk en liet een gemiddelde van 101,87 noteren, tegenover 95,09 bij Williams.

Jim Williams

Kijken we naar de afgelopen twaalf maanden, dan zijn de statistieken in het voordeel van Williams. Hij noteerde daarin een gemiddelde van 95,13 per drie pijlen, tegenover 93,49 bij Van Barneveld. Ook zijn checkout-percentage is met 42,11 procent hoger dan dat van Van Barneveld: 41,49%.

Wint Van Barneveld, dan mag hij het in de achtste finales opnemen tegen het 16-jarige supertalent Luke Littler. Bekijk ook de WK Darts bracket om het toernooischema te zien.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *