Nieuws

Raymond van Barneveld: ‘Ik kan de zesde wereldtitel winnen’

Koen van Ekeren - 23 december 2023, 17:40

Raymond van Barneveld plaatste zich vrijdagavond zeer overtuigend voor de derde ronde van het WK Darts 2024. De vijfvoudig wereldkampioen put veel vertrouwen uit de 3-1 overwinning op de Pool Radek Szaganski.

‘Ik voel me onoverwinnelijk’

‘Ik voel me goed, het zit goed in mijn hoofd’, aldus Raymond van Barneveld op de persconferentie na afloop. Volgens de Nederlander kan het scorend nog wat beter (hij gooide 99,81 gemiddeld), maar hij is vooral tevreden over zijn finishes (Van Barneveld bereikte een finishpercentage van 55%).

Dat het zo goed gaat, komt volgens Van Barneveld mede dankzij zijn nieuwe set-up. Sinds ‘een week of drie’ gooit Barney met zijn nieuwe jubileum-dartpijlen, waarbij de flight en de shift permanent aan elkaar vastzitten. Dit is het zogeheten K-Flex flight-systeem.

Het is iets waar Van Barneveld lang om gevraagd heeft. ‘Daar heb ik wel een jaar om gebedeld bij Target’, aldus Van Barneveld. ‘Gabriel Clemens gooit ermee, Luke Littler gooit ermee… Ik ben er nu twee, drie weken mee aan het gooien en het klinkt gek, maar ik voel me onoverwinnelijk.’

Voor de Players Championship Finals – het laatste major-toernooi voor het WK – was de Hagenees nog zoekende wat betreft set-up. Een paar uur voor de wedstrijd experimenteerde hij met verschillende pijlgewichten. ‘Maar nu is er geen twijfel meer’, zegt hij.

Doelstelling

Van Barneveld gelooft dat hij kan terugkeren naar de top 10 van de wereld. ‘Dan moet het allemaal wel kloppen en dat kan zomaar dit WK zijn.’ De Nederlander staat momenteel 29e op de wereldranglijst.

Ondanks dat Barney veel vertrouwen haalt uit de afgelopen wedstrijd en de voorbije weken, blijft hij realistisch. ‘Ik heb mij voor een aantal majors gekwalificeerd en haalde nooit de tweede ronde. Dan moet je hier ook niet gaan roepen van hè, ik ga even die beker optillen. maar ik geloof er wel in en ik weet dat ik het kan.’

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *