Koopadvies

Collectorsitem! Bekijk de nieuwe BARNEY25-dartpijlen

Koen van Ekeren - 8 december 2023, 16:33

Het was een historisch moment voor de Nederlandse dartsport: op 11 januari 1998 kroonde Raymond van Barneveld zich tot de eerste wereldkampioen uit ons land. Nu, meer dan 25 jaar later, eert dartfabrikant Target Darts de legendarische prestatie van Van Barneveld met een special edition van zijn dartpijlen: de BARNEY25.

BARNEY 25 dartpijlen

In een zenuwslopende finale op Lakeside versloeg Van Barneveld zijn grote rivaal Richie Burnett met 6-5 in sets. Een historisch moment. Sinds die memorabele avond wordt er rondom de feestdagen massaal afgestemd op het WK Darts. Nog steeds.

De nieuwe BARNEY25-dartpijlen zijn een eerbetoon aan de man die de dartsport in Nederland op de kaart zette. De Special Edition is een prachtige collectorsitem, verpakt in een luxe doosje, waarop een krantenartikel is afgebeeld dat het verhaal vertelt van Van Barneveld’s eerste wereldtitel.

Ook de dartpijlen mogen er zijn, waarbij op de flights een stukje uit de krant is te zien. De Pro Grip EVO-shafts zijn eveneens uniek, met BARNEY25 als opdruk. Wat je er ook bij krijgt zijn Swiss GRD Points met extra grip en een Premium Swiss Point Tool.

Verder is de barrel (het middenstuk van de dartpijlen) hoogwaardig, met een percentage van 95 procent tungsten. Voor steeltip kun je kiezen uit de gewichten 21, 23 en 25 gram. Ook varianten voor soft tip zijn beschikbaar, in 18 en 20 gram.

Specificaties BARNEY 25-dartpijlen

GewichtLengte barrelDiameter barrelFlight vormLengte punt
21g47mm6.6mmNr.226mm
23g47mm7mmNr.226mm
25g47mm7.2mmNr.226mm
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *