Nieuws

World Grand Prix 2023 start vanavond: bekijk het speelschema

Koen van Ekeren - 2 oktober 2023, 09:17

Vanavond gaat de World Grand Prix 2023 van start! Acht wedstrijden uit de tweede ronde staan op het programma en drie Nederlanders komen in actie. Bekijk het World Grand Prix 2023 speelschema van maandag 2 oktober.

World Grand Prix 2023: speelschema maandag 2 oktober

Er zijn geen wedstrijden gepland op maandag 2 oktober 2023.

De World Grand Prix start vanavond om 19:00 uur. Alle wedstrijden zijn live te zien op tv. In Nederland stem je daarvoor af op streamingdienst Viaplay. In België zijn de partijen te zien op VTM 2. De wedstrijden duren tot ongeveer 23:00 uur.

Drie Nederlanders staan vanavond op het podium van de Morningside Arena in Leicester. Dirk van Duijvenbode opent het bal om 19:00 uur met een partij tegen Brendan Dolan. De Noord-Ier bewaart goede herinneringen aan de World Grand Prix, want hij is de eerste darter ooit die een 9-darter gooide tijdens dit unieke toernooi, waarin wordt gespeeld met het Double in/Double Out-format.

Ook Raymond van Barneveld zet voet aan de oche. Hij speelt om circa 20:30 uur tegen de Duitser Martin Schindler. Barney won het toernooi nog nooit, maar was wel twee keer verliezend finalist: in 2008 en 2009. Danny Noppert speelt ongeveer een uur later tegen Gerwyn Price, de winnaar van 2020.

Wil je zien welke darters elkaar kunnen treffen in een latere fase in het toernooi? Neem een kijkje naar de World Grand Prix bracket.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren