Nieuws

Enorme deceptie: Peter Wright al uitgeschakeld op WK Darts na wanvertoning

Koen van Ekeren - 21 december 2023, 00:53

Voor Peter ‘The Grinch’ Wright zit het WK Darts 2024 er al na één ronde op. Jim Williams speelde niet eens geweldig, maar zette de tweevoudig wereldkampioen eenvoudig met 3-0 opzij.

Peter Wright uitgeschakeld op WK Darts 2024

Publiekslieveling Peter Wright betrad het podium van Ally Pally met een nieuw Grinch-outfit, maar daarna werd de kijker niet meer door de Schot vermaakt. Met een schamel gemiddelde van 83 kwam Snakebite vanavond veel te kort.

Wright had nog de pijlen om de eerste set te winnen, maar nadat hij werd onderbroken door de beruchte Ally Pally-wesp ging de set toch naar Jim Williams, via een sterke 124-finish op de bullseye.

Uiteraard wisselde Wright van dartpijlen na de verloren set. Opnieuw kwam Wright op een 2-1 voorsprong in legs, waarna Wright zeven (!) setpijlen liet liggen. Williams profiteerde en sloeg vervolgens knap toe via een 13-darter.

In de derde set leek Wright zich al te hebben neergelegd bij een nederlaag. De Schot kreeg geen pijl op een dubbel meer en zag Williams – die niet eens een ijzersterke wedstrijd speelde – alle drie legs eenvoudig binnen hengelen. De Welshmen is dus verrassend door en mag zich voorbereiden op wedstrijd uit de derde ronde tegen Raymond van Barneveld of Radek Szaganski. Bekijk ook de WK Darts bracket om het complete toernooischema te zien.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *